DÖVİZ VE ALTIN DAHA DA YÜKSELER

7.02.2015 10:24:51

Gülsoy Döviz Bürosu'nun Sahibi Mustafa Gülsoy, döviz ve altındaki son durumu gazetemize değerlendirdi. Mustafa Gülsoy uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler için altını önerirken, Kısa vadeli yatırımlar içinde döviz alsınlar” diyor.

“Döviz fiyatları daha da yükselir”

Altın ve dövizde fiyatların daha da yükseleceğini söyleyen Mustafa Gülsoy, “Dolar için şu an bir şey demek uygun olmaz fiyatlar bir düşüyor bir çıkıyor. Son yıllarda en yüksek oranını gördü dolar. Bundan sonra da sürekli yükselecek gibi görünüyor. Fiyatında düşüşler olsa da bu çok fazla olmaz. Altın euro ve dolar fiyatları daha da yükselir. Şu an bir ekonomik kriz var. Ben fiyat yükselişini ona bağlıyorum. Şu an ortalık karışık. Dünyada bir kriz var, Yunanistan’da yeni seçim oldu, sonuçları ekonomiye nasıl yansıyacak bekliyoruz. Dolar ve euro fiyatları uzun bir süre daha yükselir” dedi.

“Yastık altındaki altınlar piyasaya çıkmalı”

Gülsoy, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Altında geçtiğimiz günlerde büyük iniş ve çıkışlar oldu. Vatandaşlar uzun vadeli yatırım yapacaksa altına yönelsin. Aksi takdirde dövize yatırım yapsın. Şu an itibariyle yastık altında da inanılmaz miktarda altın saklanıyor. Bunlar piyasaya çıksa ekonomi biraz rahatlar. Ama insanlarda yatırımda bankalara güvenemiyor. Kasasında saklıyor altınları” diye konuştu.

Gülsoy, fiyat artışının işlerini de olumsuz etkilediğini savunarak, sözlerini şu şekilde bürdürdü:

“Şu an fiyatlar yüksek olduğu için bizimde işlerimize yansıdı. Satarken ucuza satmışız. Fiyat arttı ya daha pahalıdan alım yapıyoruz. Bu da bizim işleri ters etkiledi.”

Haber: Dilek Bolat