DOLANDIRICILAR RAMAZANDA DA BOŞ DURMUYOR

20.06.2016 09:50:41

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Ramazanda yapılan iaşe paketi dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

 


Dolandırıcıların Ramazanda iaşe paketi dağıtarak, paket teslim ettiği vatandaşlardan imza aldığını, daha sonra atılan imzalarla vatandaşı icralık ettiğini belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ?Kapı kapı dolaşıp iaşe paketi dağıtıyoruz deyip paketi verdikten sonra şuraya da bir imza atar mısınız denip borçlandırılmalı. Belki de 20 liralık bir iaşe paketi verip o kişiyi bin lira 2 bin lira icra takibi altında bırakıyorlar. Şuna çok dikkat etmek lazım, kesinlikle iaşe paketi alan tüketiciler herhangi bir yere imza atmamalı. Çünkü iaşe paketi imza atmak için değildir. İaşe paketlerinde verilen kişinin isminin bile bilinmesi gerekmiyor. Tam tersi ne iaşe paketi veren ne de verilen birbirinin ismini bilmeyecek. Eğer dinen bu işi yapıyor isek asıl olan budur. İmza atmadan iaşe paketi alalım, eğer imza isteniyorsa kesinlikle imzadan kaçınıp paketi de geri verelim. Buna şahit olan bir tüketici var ise de hemen polisi arasın ve ihbarda bulunsun.? diye konuştu.
Geçen yılın Ramazan ayında iaşe paketleri üzerinden atılan imzalar ve sonrasında vatandaşın icralık olması ile bu tür dolandırıcılığın farkına vardıklarını dile getiren Mahmut Şahin, iaşe paketlerinde bir diğer dikkat edilecek hususun, paket içerisindeki ürünlerin son kullanma tarihleri olduğunu ifade etti. Piyasada Ramazan gelmeden önce satılmaya başlanan hazır iaşe paketlerinde, çoğunlukla son kullanma tarihi geçmiş ya da yaklaşmış ürünlerin bulundurulduğuna dikkat çeken Mahmut Şahin, ?Birilerine dağıtmak için iaşe paketi alacakken genelde paketin fiyatını soruyoruz ve en ucuzuna gidiyoruz. Halbuki içeriğine bakmamız lazım. Eğer iaşe paketlerini almamızın nedeni dini emirlerle alakalı ise, dinin emri, kendi evinize nasıl alacaksanız hayır yapacağınız kişiye de aynı şekilde alacaksınız şeklinde. Fakat biz genelde evimize güzellerini alıyoruz, hayır yapacağımız kişiye de, en ucuzlarını, hatta son kullanma tarihini geçmiş ürünler alıp hayır yapacakken karşıdaki kişiyi zehirleyebiliyoruz.? ifadelerini kullandı.