DOKTOR NEREDE DOKTOR!

12.03.2019 13:47:25

Talas Belediyesi ve hayırsever Kirazgiller ailesi tarafından yaklaşık üç ay önce hizmete açılan Sağlık Merkezinde doktor eksikliği hâlâ giderilemedi.

 

Talas Belediyesi ve hayırsever Kirazgiller ailesi tarafından yaklaşık üç ay önce hizmete açılan Sağlık Merkezinde doktor eksikliği hâlâ giderilemedi.

Talas Mevlana Mahallesindeki Fatma Kirazgiller Sağlık Merkezi açıldığı günden beri doktor eksikliği ile gündeme geldi. Nüfus olarak oldukça kalabalık bir mahallede olan sağlık merkezi beklenen hizmetin çok gerisinde kaldı. 5 aile polikliniğinde 3 doktorun yetersiz kalması sağlıkta aksamalara neden oluyor.

Yapılan onca şikâyetlere ve başvurulara rağmen koskoca sağlık merkezindeki doktor eksikliğinin giderilememesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Sağlık merkezinde doktor yetersizliği nedeniyle Şehir Hastanesine gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar biran önce bu soruna çare bulunmasını istiyor.

Hizmet yetersizliğiyle gündeme gelen Fatma Kirazgiller Sağlık Merkezi neden doktor atamasının yapılmadığı kafalarda soru işareti oluşturuyor.

5 aile polikliniği, 1 diş ünitesi ve üç eczanesi bulunan sağlık merkezinin bu doktor sorununun ne zaman giderileceği merakla bekleniyor.

Küçük bir devlet hastanesi formatında açılan ancak istenilen sağlık hizmetlerini tam kapasite veremeyen sağlık merkezini, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılmıştı.

Kayseri Valiliği ve il Sağlık Müdürlüğü´nün konu ile ilgili daha önce yaptığı çalışmanın ise ne aşamada olduğu bilinmiyor. Haber: Ayşe Uyarcı



Anahtar Kelimeler: DOKTOR NEREDE DOKTOR