"DİYARBAKIR BARO BAŞKANI TAHİR ELÇİ´YE VE POLİSLERE SALDIRI İNSANLIĞA VE KARDEŞLİĞE SALDIRIDIR"

30.11.2015 15:00:31

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi´ye ve polislere saldırı, insanlığa ve kardeşliğe saldırıdır" dedi.

 
Atş, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü YDG-H militanları ile çıkan çatışmalarda zarar gören Diyarbakır´ın sembol ve tarihi miraslarından 4 ayaklı minare önünde çatışmaların insanlığın ortak mirası tarihi ve dini mekânlardan uzak olması için yaptığı basın açıklaması sırasında menfur bir saldırıda hayatını kaybetti. Aynı olay sırasında YDG-H silahlı militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis memuru da şehit oldu" dedi.
Taş,"MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, insanlığın ortak değerlerini koruma amaçlı basın açıklamasında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi´ye ve YDG-H silahlı güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan emniyet mensuplarına Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yapılan menfur saldırıyı insanlığa, barışa ve kardeşliğe yapılan saldırı olarak değerlendiriyor, avukat Tahir Elçi ve emniyet mensuplarının katillerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılması için yetkili birimleri göreve davet ediyoruz." ifadesinde bulundu.