DİŞ HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

18.11.2014 10:18:34

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 1`inci sınıf öğrencileri, Diş Hekimliği Haftası`nda beyaz önlüklerini giydi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 1`inci sınıf öğrencileri, Diş Hekimliği Haftası`nda beyaz önlüklerini giydi.
Sabancı Kültür Merkezi`nde düzenlenen beyaz önlük giyme törenine, ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Düzenlenen program, saydı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi tanıtım filminin izlettirilmesi ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Cem Gürgan, "Üniforma onu giyen kişilerin özel bir kişi olduklarını gösteren bir semboldür ve herhangi bir giysiye göre onu giyen kişinin göz önünde olmasına neden olur. Üniformanın sembolik anlamı aslında o gruba üye olan bir bireyin belirli normlara uyduğunu ve bir gruba ait temel beceri ve değerlere hakim olan standart rolleri sergileyeceğini gösterir. Bizim üniformamızda beyaz önlüğümüzdür. Sizlerde bugün burada beyaz önlükleri giyerek hekim olarak bizlerle aynı olmak için bir adım atacaksınız" dedi.
Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş ise, "Emek verip diş hekimliği fakültesini kazandırdığınız, çocuklarınızda bu emeğinizi boşa çıkarmayıp diş hekimi olmak için ilk adımı attıkları bugünde sizlerle birlikte olmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Bugünun ayrıca önemi bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 106. yıldönümüdür. Her 22 Kasım`ın bulunduğu haftayı Diş Hekimliği Haftası olarak kutluyoruz. Öğrencilerimiz de bugünde diş hekimliğine ilk adımlarını atıyor" dedi.
Konuşmaların ardından fakülteyi yeni kazanan öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.