KURULTAY ÇAĞRISI

22.12.2015 10:01:42

Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi tarafından Elit Düğün Salonu´nda yapılan basın toplantısında Milliyetçi Hareket Partisine (MHP) olağanüstü kurultay yapma çağrısında bulunuldu.

 

Toplantıda konuşan Mustafa Öztürk, ?Genel başkanımızın, kendisini seçen genel kurul delegelerine güvenerek partimizin geleceğinin tartışılacağı en meşru zemin olan kurultayı toplamasını ve ülkücü iradenin tecellisine yol vermesini kendisinden bekliyoruz? dedi.

Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi tarafından Elit Düğün Salonu´nda yapılan basın açıklamasına Mustafa Öztürk, Av. Ali Bekârlı, Dr. Halit Erkiletlioğlu, Av. Bekir Özkan Gülmez, Gazeteci Hasan Sami Bolak, Metin Soylu, Hisarcık eski Belediye Başkanı Kemal Şendil, eski İl Başkanı Mustafa Canbolat, Kemal Yücel, Prof. Dr. Abdül Kadir Yuvalı, eski İl Başkanı Aydın Çetin, Mustafa Akpınar, Kocasinan Meclis Üyesi Hüseyin Orhan ve Metin Hüseyin Cihan´ın yanı sıra yaklaşık 150 kişilik partili katıldı.

Toplantıda konuşan Mustafa Öztürk, Türkiye´nin içeride ve dışarıda yaşamakta olduğu bu ağır sorunları çözebilecek tek siyasi oluşum MHP ve Ülkücü hareket olduğunu ifade ederek, ?MHP´nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı yenilgi, MHP seçmenini ve bütün Türk milliyetçilerini çok üzmüş ve umutsuzluğa sevk etmiştir. Elli yıldır MHP´ye oy veren seçmen, bir çıkış yolu aramakta ve başarı istemektedir. Bunun içindir ki MHP ve ülkücüler olarak yeni bir yol haritası belirlemek için son derece antidemokratik maddeler içeren parti tüzüğümüzde gerekli düzenlemeleri yapmak üzere MHP Olağanüstü Kurultayı mutlaka toplanmalıdır? şeklinde konuştu.

MHP´nin şahısları değil, ortak aklı ve demokrasiyi esas alacak bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Öztürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ? Seçim kazanmakta kaybetmekte siyasetin gerçekleridir. Ancak ortada kabul edilemez bir seçim yenilgisi dururken, Genel Başkanımız ve merkez yönetimin kaybetmeyi alışkanlık haline getirmiş bir anlayışla bu yenilginin MHP´nin kaderi olamayacağını seslendiren kesimleri suçlamasını son drece sağlıksız ve kabul edilemez buluyoruz. Bizler Türk milliyetçisiyiz, ülkücü kamuoyunun da sesiyiz. Duruşumuzu yalnız ve yalnız yüce davamıza göre belirleriz. Bu bakımdan genel başkanımızın, kendisini seçen genel kurul delegelerine güvenerek partimizin geleceğinin tartışılacağı en meşru zemin olan kurultayı toplamasını ve ülkücü iradenin tecellisine yol vermesini kendisinden bekliyoruz.?

Haber: Berna Utaş Utangan