DİKKAT ÇEKEN NOTLAR

21.11.2015 10:39:16

Kayseri´de bir işletmede müşterilerin duvara astıkları notlar ilgi odağı oldu.

 

İstasyon Caddesi´nde bulunan Yebboo Kahvaltı Evi´ne giden müşteriler kâğıt ve kalem isteyerek, düşündüklerini yazıp duvara asıyor. Notlar arasında babasından istediği parayı kâğıda yazıp duvara asan da var, okul başkanlığı seçimi için kendine oy isteyen de. En duygulu yazı ise Belçika´dan gelen bir gurbetçinin yazdığı ?Ben Belçika´dan geliyorum. Hiçbiriniz Türkiye´nin kıymetini bilmiyorsunuz. Sizler bizlere hayransınız, biz ise sizlere hayranız´ yazısı.

Yebboo Kahvaltı Evi İşletme sahibi Abdurrahman Tollubağ, uygulamadan müşterilerin çok memnun olduğunu belirterek, ?Biz bu uygulamaya bir öğrencinin sayesinde başladık. Biz de daha önce böyle bir şey yapmayı düşünmüştük ama projeye geçirememiştik. Biz bir çerçeve yaptırmayı, o çerçeveye de isteyen herkesin notlarını mandallarla asmayı istiyorduk. Sonra buraya sürekli gelen bir öğrenci ?Duvara yazı yazalım´ dedi. Bizde not kâğıtlarını çıkardık ve bir öğrencinin notunu asarak başladık. Buraya çoğunluklu olarak öğrenciler geliyor. Öğrenciler bu projeyi çok sevdi. Duvardaki notlar artmaya başladı. Tüm müşterilerimiz zamanla not yazmaya başladı. Bu şekilde projemiz oluştu? şeklinde konuştu.

İşletmede birde fotoğraf köşesinin olduğunu söyleyen Abdurrahman Tollubağ, ?Daha sonra buraya gelip burada fotoğraf çekinenler oldu. Bu fotoğrafları da asmaya başladık bu sayede birde fotoğraf köşemiz oluşmuş oldu. Bizim samimiyetimize güvenen sürekli gelen müşterilerimiz sayesinde böyle bir uygulamaya kavuşmuş olduk. Gelen müşteriler artık bizden kalem kâğıt istemeye başladı. Herkes bir şeyler yazmak istiyor? ifadelerini kullandı.

Müşteriler gittikten sonra yazılarını okuduğunu ve çok duygulandığını ifade eden Tollubağ, ?Mesela bir yazı var. Belçika´dan gelen bir gurbetçi ablamız kâğıt kalem istedi ve bir şeyler yazıp astı. O gittiğinde kâğıda baktığımda çok duygulandım. Kâğıtta, ?Ben Belçika´dan geliyorum. Hiçbiriniz Türkiye´nin kıymetini bilmiyorsunuz. Sizler bizlere hayransınız, biz ise sizlere hayranız´ yazıyor? dedi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: DİKKAT ÇEKEN NOTLAR