DGP BAŞKANLIĞI AÇILDI

2.03.2015 10:11:37

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Kayseri il başkanlığı açıldı.

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Kayseri il başkanlığı açıldı. Açılışı yapan DGP genel başkanı İdris Bal, Adalet ve Kalkınma Partisi ile PKK'nın birlikte hareket ettiklerini söyledi.

    Demokratik Gelişim Partisi il binası önünde açılış için toplanan gruba seslenen İdris Bal, haksızlığın, hırsızlığın, yolsuzluğun, arsızlığın karşısında duran bir parti olarak seçime gireceklerini belirtti. Bal, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısının hükümetin seçim oyunu olduğunu belirterek, Bu Ak Parti'nin bir manevrasıdır. Bu işi bilenlerin, insanlarımızın anladığı şudur; Bölücülük biter, ırkçılık biter, silahlar iner, bayrak indirilmez, mahkemeler kapatılır, vergi toplanmaz, eş kaymakam atanmaz, eş vali atanmaz, devlete, birliğe, bütünlüğe yönelik her türlü faaliyet sona erdirilir. Bunlar erdirildi mi? Erdirilmedi. Bunlar tam hızla gidiyor. Aslında bütünleşme, entegrasyon değil, çözülme ve bölünme süreci çok hızlı bir şekilde gittiği gibi kurumsallaşıyor ve örgüt Kuzey Suriye'de devlet kurdu. Örgüt, şuan bazı illerde fiili devlet rolünü oynuyor. Bölgeden gelen insanlarla konuştuğumuzda, `Bizde iki tür mahkeme var` diyorlar. Biri devletin, diğeri de örgütün. Dolayısıyla, ben çözümden şunu anlıyorum; Gerçek paralel yapı, mahkemelerini kapattığı gün, vergi toplamaktan vazgeçtiği gün çözüm olacaktır. Eğer öyle olursa, bu çözümü hep beraber destekleyelim. Şuan da, AK Parti ile PKK tarafı beraber hareket ediyorlar. Örgüt, silahla elde edemeyeceği gücü, çözüm süreci adı verilen süreç sayesinde elde etti” şeklinde konuştu.

   Yolsuzluk niyeti olanların partilerinde yerinin olmayacağını belirten Bal, Partide fitne çıkarıyorlar. Bu partide yolsuzluk niyeti olanların yeri yok. Küçük hesapları olanlar bu partide yer alamaz. Korkaklar, bölücüler bu partide yer alamaz. Bu parti şöyle bir dua ile başlıyor; milletimizin hayrına iş yapacaksak Allah önümüzü açsın, hırsızlığa arsızlığa bulaşacaksak, bizi sevenleri mahcup edeceksek Allah önümüzü kessin” dedi.

Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: DGP BAŞKANLIĞI AÇILDI