Devletin Malı Deniz mi?

27.09.2017 08:23:34

Savaş bölgesinden kaçarak sığınmacı olarak Kayseri´ye gelen Suriyelilere yapılan bazı yardımlar Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri´de devam ediyor.

Savaş bölgesinden kaçarak sığınmacı olarak Kayseri´ye gelen Suriyelilere yapılan bazı yardımlar Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri´de devam ediyor. Yardımların ardı arkası kesilmeyince ilginç görüntüler de ortaya çıkıyor. Altığı kömür yardımını binanın girişindeki yaya kaldırımına koyarak haftalardır dönüp bakmayan kişiler ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılamış olsa gerek. Devletin ücretsiz kömür yardımından faydalanan bu kişilerin aldığı kömür çuvallarını kaldırımlarda unutmaları yardıma doymuş olduklarının ispati olsa gerek.

Üzerinde ?Para ile satılamaz? yazılı 25 kilogramlık çuvalların günlerdir kaldırımda durması ?Devletin Malı Deniz mi?? Sözünü akıllara getirdi. Kılık-kıyafet, yeme, içme, para ve kömür yardımı ile Devletin tüm olanaklarından faydalanan sığınmacılar aldıkları çuvallarla kömürleri maalesef beğenmiyor gibi kapı önlerine atıp gidiyorlar. Gerçek ihtiyaç sahipleri bir çuval kömür almak için devletten gelecek yardımı dört gözle beklerken, bazıları da aldığı destekten doymuş-artık ihtiyacı kalmadığı halde hala yardım alma gayretinde olması ülkemizdeki dengesizliği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Sahabiye mahallesi Yıldırım Caddesi Ulu Sokak´ta Aksoy Apartmanı önündeki kaldırım üzerinde tam iki haftadır duran kömür çuvallarının yetkililer tarafından buradan alınarak gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi bir insanlık görevi olsa gerek. 

(Haber-Foto: Bekir Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: Devletin Malı Deniz