DEVLET DEMEK AKP DEMEK DEĞİLDİR!

14.05.2020 16:05:00

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Tam 18 yıldır devleti yöneten ama devletin ne demek olduğunu bilmeyen AKP, beceriksizliğine, iş bilmezliğine kılıf uydurmaya, bu beceriksizliğinin faturasını da halka çıkarmaya devam ediyor.” dedi.

 Özer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Tek adam rejimi ile ülkenin sorunlarını kangrene çevirdiklerini itiraf edemedikleri için de parti ile devleti birbirine karıştırıyorlar. Son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, ‘Pandemi sürecinde Ankara, İstanbul, İzmir gibi göz önünde bulunan yerlerde CHP bağış kampanyalarıyla yeni bir devlet çalışması yapıyor gibi. Benim de belediyecilik yaptığım dönemlerden beri hiçbir belediye devletten habersiz bağış kampanyası başlatarak, banka hesabı açtıramaz’ diyor. Öncelikle şunun altını çizmek isterim ki, bu beceriksizliklerinin açık bir itirafıdır.  Onlar yandaşa devletin tüm olanaklarını seferber edip, Pandemi konusunda SMS ile yardım toplamaya çalışırken, CHP’li belediyeler halkı ile bütünleşmiş, tüm engelleme ve hukuksuzluklara rağmen halkın dertlerine derman olmayı başarmıştır. Biz FETÖ AKP eli ile devletin içine yapılandırılırken karşı çıkıyorken, Özhaseki ve AKP FETÖ’nün ihanet yollarının taşlarını döşüyordu. Bu devletin kurucularına iki ayyaş deme küstahlığını gösterenler bugün de devlet ile partiyi karıştırıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine sonsuza kadar sahip çıkacak, dün olduğu gibi devleti FETÖ’ye teslim edenlere, bugün olduğu gibi devleti partileri gibi görenlere de asla izin vermeyecektir.”

 İl Başkanı Özer, “Yıllarca kimi zaman Kayserispor adına deyip, kimi zaman farklı isimler altında topladığınız ama bir türlü belediye kayıtlarında göremediğimiz bağışlar ne oldu? Bu bağışlardan devletin haberi var mıydı? Bugün CHP’li belediyeler aldıkları bağışı nereye ve nasıl harcadığını açıklıyor. Ama Özhaseki ya da AKP hükümeti deprem vergisinin ne olduğunu, 15 Temmuz şehitleri için toplanan paraların akıbetini açıklayamıyor?” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: DEVLET DEMEK DEMEK DEĞİLDİR!