“DEVLET BABADIR”

8.06.2020 12:23:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, Develi mahallesi sakinlerinin mağdur edilmemesini istedi.

 CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, afet bölgesi ilan edilen Küçükkünye Mahallesi  sakinlerinin mağdur edilmemesini isteyerek, “Devlet babadır. Hukuki süreç tamamlanmış olsa bile yetkililer Küçükkünyeli vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çözüm bulmalıdır” diye konuştu. 
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Develi İlçe Başkanı Yusuf Bulut ile Develi’nin mahallelerini ziyaret ederek, mahalle muhtarları ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Gömedi, Gazi ve Küçükkünye Mahallelerini ziyaret eden Özer’e, 1993 yılında afet bölgesi ilan edilen Küçükkünye Mahallesi’nde vatandaşların mağdur edildiklerini belirterek, sorunun çözümü için yardım istedi. Mahallenin afet bölgesi ilan edilmesinin ardından yaşanan süreç hakkında bilgi veren mahalle sakinleri, hukuki sürecin tamamlandığını ve şimdi evlerinden çıkartılmak istendiklerini belirtti. Hukuki süreç tamamlansa da insani olarak vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Özer, “Hukuki süreç tamamlanmış ve mahalle sakinlerimiz bu hukuki süreci kaybetmiş olabilir ama vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceği, yurtsuz
kalmayacakları bir başka yol mutlaka bulunabilir. Vatandaşlarımıza yurtlarından kopmayacakları daha güvenli bir yer gösterilmeli, onların burada yerleşmeleri için yardım yapılmalıdır. Devlet babadır. Hukuki süreç tamamlanmış olsa bile yetkililer Küçükkünyeli vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çözüm bulmalıdır” diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: “DEVLET BABADIR”