DEVİR TESLİM TAMAM

16.02.2015 11:07:11

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, başkanlık makamında devir teslim töreni yapıldı. Kalabalıktan koltuklarda Mustafa Çelik'e yer kalmadı. Mehmet Özhaseki yerini Çelik'e vererek sehpaya oturdu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik arasında devir teslim töreni yapıldı. Başkanlık makamında ki devir teslim törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri AK Parti Milletvekilleri Sadık Yakut, Mustafa Elitaş ve Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden katıldı. Vali Orhan Düzgün ise daha sonra katıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Meclis Toplantısı sonrası mekânı terk etmesi ise dikkat çekti.

Alnımın akıyla görevimi teslim ediyorum

Mehmet Özhaseki, gururla belediyeyi devrettiğini hatırlatarak, “ Gözüm arkada değil, kardeşime, güvendiğim birisine teslim ediyordum. Helale ve harama sonuna kadar riayet edecek birisine teslim ediyorum. Bu bayrağı alıp daha ilerilere taşıyacak birisine teslim ediyorum. Bu yüzden ben buradan mutlak bir gururla ayrılıyorum. Mustafa kardeşimizi Allah muvaffak etsin. Güzel hizmetler yaptırsın, sonunda da insanların duasını alarak naçizane benim gibi buradan gülerek yüz akıyla gitmeyi nasip etsin” dedi.

Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin herkes için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Rabbim bize de nöbetimizle ilgili böyle başı dik ayrılmayı nasip etsin. Teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin diye dua ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit özden Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik’e birer tablo hediye etti. Kalabalık grup devir teslim törenin ardından çay içmek için başkanlık makamında bulunan oturma salonuna geçti. Ayakta kalan Mustafa Çelik’e, Mehmet Özhaseki yer verirken, Özhaseki sehpaya oturmak zorunda kaldı. 

 

Çelik’in yanındayız

Program sonrası Enerji ve tabi Kaynaklar bakanı Taner Yıldız da bir açıklama yaparak, “Bugün gerek Kayseri’nin, gerekse AK Parti İl Başkanlığımızla beraber Kayseri’de ki siyasi oluşumda önemli bir dönüm noktasındayız. Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri başkanını seçti. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in bundan sonra Büyükşehir Belediye Başkan olarak görev yapması hem Kayseri’nin hem de bölgenin kazancına olacaktır. Şu ana kadar görevini başarıyla tamamlayan Mehmet Özhaseki’ye de hem siyasi hem de sosyal yaşamında başarılar diliyoruz. Kayseri’nin marka şehir olmasında ekibiyle beraber göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı herkes adına teşekkür ediyorum.  Mustafa Çelik bugüne kadar gerek özel sektörde gerekse Kocasinan Belediyesi’nde ki çalışmalarından dolayı böyle bir göreve layık görüldü. Aynı görevi başarıyla yapabilecek olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç gibi birçok belediye başkanı da Kayseri’nin güzelleşmesi adına ortaya koymuş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye binasından ayrılan Mehmet Özhaseki’nin özel otomobilini kendisinin kullanması dikkat çekti.

Haber:Dilek Bolat