DEVİR-TESLİM

11.06.2016 10:07:39

Valiler Kararnamesi ile merkez valiliği görevine çekilen Vali Orhan Düzgün dün gerçekleştirilen devir teslim töreni ile Malatya Valiliği´nden Kayseri Valiliği´ne atanan Süleyman Kamçı´ya görevini teslim etti.

 

 

Kayseri´de 3 yılı aşkın süredir görev yapan ve son Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliği görevine getirilen Vali Orhan Düzgün görevi Malatya Valiliği´nden Kayseri Valiliği´ne atanan Süleyman Kamçı´ya devretti. Devir teslim törenine AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Hülya Nergis Atçı, Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Belediye Başkanları, ilçe kaymakamları, çeşitli kamu ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Malatya´dan gelen Vali Süleyman Kamçı Kayseri´de kendisini bekleyen protokolle selamlaşıp sohbet ettikten sonra etraftaki vatandaşlarla da selamlaştı. Ağlayarak kendisine seslenen bir kadını kırmayıp yanına giden Vali Süleyman Kamçı, hasta çocuğu için yardım isteyen kadına, ?Kayseri´ye yeni geldim. Arkadaşlara bilgilerinizi bırakın, en kısa zamanda ilgileneceğim? dedi.

Daha sonra valilik makam odasına geçerek devir teslim töreni yapıldı. Törende konuşan Orhan Düzgün, ?Görevimi Sayın Vali Süleyman Kamçı´ya teslim etmekten şeref duyuyorum. Bir süre sonra nöbet devretmek valilik mesleğinin doğasında var. Bende Sayın Süleyman Kamçı´ya görevimi devrediyorum. Kendisine Kayseri´deki görevinde başarılar diliyorum? şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı da Kayseri´de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ?Öncelikle Anadolu´nun parlayan yıldızı bu güzel şehre, ticaret merkezine, sanayi şehrine gelmiş olmaktan çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Bütün Kayserililere hayırlı ramazanlar diliyorum. Kayseri´ye tayin olmamdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, başbakanımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Değerli Orhan Düzgün kardeşimin Kayseri´ye yaptığı bütün hizmetleri devralıp, onun kaldığı yerden devam ettirmeye çalışacağız. Gün gelecek biz de aynı şekilde bir arkadaşımıza bu bayrağı teslim edeceğiz. Kayseri´de olmaktan son derece mutluyum. Değerli valimize burada yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Allah daha güzel görevler nasip etsin diyorum. Kayserimizin huzuru ve güvenliği için, vatandaşımızın mutluluğu için elimden geleni yapacağım? ifadelerini kullandı.

Vali Süleyman Kamçı, Vali Orhan Düzgün´e Kayseri´deki hizmetlerinden dolayı üzerinde Kayseri Saat Kulesi´nin bulunduğu plaketi takdim etti.

Devir teslim töreninin ardından Orhan Düzgün yeni görevi için Ankara´ya uğurlandı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

Foto: Memduh Borazan



Anahtar Kelimeler: DEVİR TESLİM