DEVELİ`DE SEVİNÇ

23.03.2015 09:55:01

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Develi`de gerçekleştirilen bir dizi altyapı yatırımı için temel atma ve açılış töreni düzenlendi. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen törene katılan Develilerin, Başkanlar Çelik ve Özhaseki`ye ilgi

 

       Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki`nin yanısıra Develi Kaymakamı Enver Ünlü, ilçe belediye başkanları, partililer ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develiye toplam maliyeti 17 milyon lira olan önemli altyapı hizmetleri getiren Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti. Önümüzdeki günlerde de sosyal amaçlı bazı tesislerin yine temelini atacaklarını ifade eden Başkan Cabbar, Develi Belediyesi`nin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde ilçeye önemli yatırımları kazandırmaya devam edeceğini söyledi.

       Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de insanları doğdukları yerde doyurmak amacıyla hizmet üreteceklerine vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim gün yaptığım konuşmada, ilçelerimizde yaşayan tüm hemşerilerimizi doğdukları yerde doyurmak amacıyla, merkezdeki sosyal imkanlara ulaştırabilmek, yeni eğitim ve iş imkanlarını artırabilmek, ulaşımı rahatlatmak ve tüm altyapı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışacağımıza söz vermiştik. Bugün burada bu sözümüzü yerine getirebilmek adına daha önce proje çalışmaları ve ihale süreci tamamlanmış olan yeni içme suyu hatlarının ve atıksu arıtma tesisinin temelini atarken bir taraftan da yapımını tamamladığımız içme suyu hattını hizmete açıyoruz" diye konuştu.

                               DEVELİ`YE ÖNCE ALTYAPI, SONRA SOSYAL KÜLTÜREL TESİSLER

       Konuşmasında Develi`ye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, birçok ilçede olduğu gibi Develi`de de ilk ele aldıkları konunun altyapı yatırımları olduğunun altını çizerek, "2013 Nisan ayında yapımına başlanarak bugün hizmete açtığımız yaklaşık 17 milyon lira maliyetli altyapı yatırımları Develi, Sindelhöyük, Gazi, Zile Öksüt, Karacaören, Sarıca ve Tonbak yerleşim yerlerine değişik çaplardaki 52 km.lik bir içme suyu hattı ve tesisleridir. Ayrıca Soysallı ve Çayırözü`ne içme suyu götürecek projenin de temelini bugün atacağız inşallah. Bunun yanısıra yine bugün Develi`de yaklaşık 60.000 nüfusa yetecek kapasitesi olan ihale bedeli 11 milyon lira olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin de temelini atıyoruz. Hem açılışını yapacağımız, hem de temelini atacağımız bu hizmetlerimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

                                                   11 İLÇEYE 250 MİLYON LİRALIK YATIRIM

       Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerin kendi imkanlarıyla böylesine büyük bütçeli işleri yapmasının mümkün olmadığına da dikkat çeken Başkan Çelik, 11 ilçeye toplam 250 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyerek, "Geçtiğimiz aylarda Yeşilhisar`da içme suyu hattı ve atıksu arıtma tesisinin açılışını yaptık. Dün Akkışla`da Kadın ve Gençlik Merkezi`nin temelini attık. Bugün de burada bir dizi altyapı yatırımının hem açılışını yapıyoruz hem de temelini atıyoruz. Ardından diğer ilçelerimizde de temel atma ve açılışlarımız sürecek. İlçelerimizin kendi imkanlarıyla yapmalarının mümkün olmadığı yüksek bütçelerle bu işleri yapıyoruz. Milyonlarca lirayı bulan bu yatırımları, ilçe belediyelerimizin kendi bütçeleri ile yapmaları mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi, bu anlamda ilçelerimize büyük katkı sağlıyor. Yeni bağlanan 11 ilçeye bu yıl yapacağımız yatırım bütçesi 250 Milyon lira olacak. Bundan da en büyük payı Develi alıyor. İlerleyen günlerde Develi`de Kadın, Gençlik ve Kültür Merkezi ile park, yeşil alan ve mesire alanı yapımının yanısıra kapalı pazar yeri yapımı gibi hizmetleri birbirini izleyecek" dedi.

                                                          ÖZHASEKİ BAŞKAN`A TEŞEKKÜR

      Başkan Çelik, konuşmasının son bölümünde Başkan Özhaseki`ye teşekkür ederek, "Haseki Başkanım bize sağolsun mali durumu çok iyi, mali kaynak oluşturma yöntemleri hazır, işyapan bir belediye bıraktı. Ama hepsinden önemlisi itibarlı bir belediye bıraktı. Bundan dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

                                            "BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR"

     Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de Develi`ye bir yıl içinde 12. kez geldiğine dikkat çekerek, "Seçimlerden önce geldiğimde yürürlüğe girecek olan kanunla birlikte Büyükşehir Belediyesi`nin burada neler yapabileceğini anlattım. Benim buraya bu 12. gelişim, her bir gelişimde Develi`nin sorunlarını ve yapabileceklerimizi konuştuk. Şimdi Allah`a hamdolsun bu yatırımlar yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Bir ay sonra da mesire alanının, Kadın ve Gençlik Merkezi`nin temelini atacağız. Her zaman söylediğimiz gibi birlik-beraberlik rahmettir. Ayrılık da azap vardır. Bu beraberliğin faydasını Develi de görecek diğer ilçeler de görecek" dedi. 

        21 yıllık belediye başkanlığı görevinden geçen ay ayrıldığını belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Özhaseki, Kayseri tarihinin en büyük yatırımlarının bu dönemde hizmete girdiğine işaret ederek, "Dün bu şehre taşra diye bakılıyordu, bugün marka kent diyorlar. Kayseri kaç bin senedir ayaktaysa ve insanlar bu şehirde yaşıyorsa bu şehrin en büyük projelere son 10-15 yıl içerisinde yapılmıştır. Yamula Barajı, Erciyes, raylı sistem ve stadyum gibi büyük tesislerin hepsi bu dönem hizmete girmiştir. Allah`a hamdolsun, bütün bunları yapmış olmanın huzuruyla görevimden ayrıldım" diye konuştu.

    Törende konuşmaların ardından havaya su fışkırtılarak Develi`de yapımı tamamlanan içme suyu hattının açılışı gerçekleştirilirken atıksu arıtma tesisine de ilk harç kondu.

 



Anahtar Kelimeler: DEVELİ`DE SEVİNÇ