DEVELİ´DE ÇOCUKLARIN BİSİKLET SEVİNCİ

11.06.2016 10:04:52

Kayseri´nin Develi İlçesi´nde Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında çocukların spora teşvik edilmesi amacıyla Belediye Başkanı Mehmet Cabbar öğrencilere bisiklet dağıttı.

 

  
Develi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi´nde düzenlenen etkinlikte İlçe Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, yaklaşıl 60 adet bisikleti öğrencilere dağıttı. Obezitenin yaygınlaşmaması ve gençlerin spora daha etkin biçimde teşvik edilmesi için çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyleyen Cabbar, ?Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapılan bir güzellik. Ülke genelinde yapılan bir proje bu. Obezitenin yaygınlaşmaması, gençlerimizin spora güzel bir şekilde teşvik edilmesi yönüyle biz de ilçemizde yaklaşık 60 adet bisikletleri öğrencilerimize hediye ettik. Onlara şunu söyledik, spor yapmanın sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu, bunun için de bu bisikletlere değer vermeleri ve bunun yanı sıra da belediyemiz olarak yaz kursları açtığımızı spor noktasında gelip o kurslara dahil olabileceklerini söyledik. Bu noktada ben emeği geçen herkese, bu çocukları mutlu bir şekilde gönderen herkese teşekkürlerimi sunuyorum? ifadelerini kullandı.
Bu sene açılacak olan yaz kurslarına önceki yıllara oranla daha çok vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ?Geçen sene verilerini söylersek 3 bin 750 kişiye ulaşmıştık. Bu sayının bu sene de artarak fazlalaşmasını temenni ediyoruz. Ücret almadan tüm hemşehrilerimizi çocuklarıyla beraber bu kurslara davet ediyoruz. Bilhassa onların gelmesini çok arzu ediyoruz. Eğer onlar gelirse çocukları da anne ve babaların katıldığı kurslara daha kolay gelebiliyorlar. Dediğim gibi geçen seneki sayıyı aşıp daha fazla hemşehrimize ulaşmayı hedefliyoruz? dedi.
Öte yandan bisikletlerini alan gençlerin mutlulukları yüzlerinden okundu.