DEVELİ´DE AKSU MESİRE ALANI YIL SONUNA HAZIR

18.08.2015 10:16:32

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Develi Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Aksu Mesire Alanının çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 
İlk etabında 40 dönümlük çalışmanın yapıldığı mesire alanının girişinden piknik ve spor alanlarına kadar uzanan 1200 m uzunluğundaki 12 m genişliğindeki yol sıcak asfaltla kaplanacak. İçerisinde voleybol ve basketbol sahalarını da barındıracak olan 5000 m2´lik alan spor amaçlı değerlendirilecek olup, 3500 m2´lik alanda da 300 araçlı otopark yapılacak. Kır kahvesi, kır lokantası, çocuk oyun alanları, sosyal tesisler (Bay ve bayan abdesthane, bay, bayan ve engelli wc, bay ve bayan mescit, spor alanları, yürüyüş yolları, 40 adet mangallı kamelya), yeşil alan içerisinde otomatik sulama, aydınlatma, yürüyüş yollarında aydınlatma ve çeşmelerin olacağı alan içerisine 5000 m2 parke yapılacaktır. Aksu Mesire alanı yıl sonuna bitirilip kullanıma açılması planlanıyor.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Aksu Mesire Alanı; hemşerilerimizin çok sevdiği ve şehrin merkezinden uzaklaşarak Erciyes´in eteklerinde rahat nefes almak için çokça tercih ettiği suyu ve havasıyla doğa harikası bir yerdir. Büyükşehir Belediyemizle ortak yürüttüğümüz çalışmalarımızı inşallah bu yıl sonuna tamamlamayı düşünüyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Aksu hak ettiği görüntüsüne kavuşarak ilçemiz halkının daha çok rağbet edip, sükunet bulacağı bir yer haline dönüşecektir? dedi.