DERİN SARSINTI

8.10.2019 10:08:00

İstikbal Mobilya Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, Göztepe yenilgisi sonrasında arkasına bakmadan kaçtı, gitti

İstikbal Mobilya Kayserispor'da büyük sarsıntı yaşandı. Üst üste alınan kötü sonuçların ardından Göztepe mağlubiyeti bardağı taşırdı. Geçtiğimiz gün Karpuzatan Tesisleri'nde saat 17.00'da başlayan dizi görüşmeler sonrasında ilk açıklama Başkan Bedir'den geldi. Erol Bedir, yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Daha bunun şoku geçmeden Teknik Direktör Hikmet Karaman, ikinci kez istifa ettiğini ve görevinden ayrıldığını dile getirdi. Camia bu iki haberle çalkalanırken üçüncü açıklama Sportif Direktör Erdem Kemaloğlu'ndan geldi. Kemaloğlu'da görevini bırakarak istifa ettiğini belirti. Bedir'in istifa açıklamasında ise dikkat çeken detaylar vardı. Bedir, ''Üç yıl içerisinde 3 genel kurul yaparak koltuğa yapışmadığımızı gösterdik. Ancak ya aday çıkmadı, ya da adı geçenleri şehrin kültürü kabul etmedi'' sözleri son derece manidar karşılandı. Çıkan adayları hangi kültürün kabul etmediği soru işareti olarak kabul gördü. Yine, 'Bu şehre ve takıma hakkım geçtiyse helal ediyor, farkında olmadan kırdığım veya bana hakkı geçende varsa helallik istiyorum'' sözleride dikkat çekti. Teknik Direktör Hikmet Karaman ise, ''Bu süreçte, çok sıkıntılı günlerimiz olduğu gibi, inanılmaz ve olamaz denilen başarıları da hep birlikte yaşadık'' sözleri ile birlikte taraftarlara veda etmiş oldu. 

 

Hesap vermeden nereye böyle?

İstikbal Mobilya Kayserispor'da Kulüp Başkanı Erol Bedir istifa ederek görevi bıraktı. Ancak, bu istifa akıllarda bir çok soru işaretinin oluşmasına neden oldu. Görev süresince eski yönetimleri suçlayan, devamlı olarak şehirden para isteyen, şeffaflıktan dem vuran Erol Bedir şu anda eski kulüp başkanı konumuna düştü. Durum böyle olunca Erol Bedir'e spor camiası, ''Nereye böyle. Önce hesap ver'' şeklinde tepki gösterdi. Erol Bedir, dönemi harcanan paralar ile ilgili hiçbir şeffaflık sergilemedi. Şimde camia şu soruları soruyor: Kulubü ne kadar borç ile devraldınız? Görev  yaptığınız süre boyunca kulübün kasasına giren resmi ve gayrıresmi miktar ne kadar? Bugün itibari ile kulübün borcu tam olarak ne kadar? Yaptığınız ve hiç oynatmadan para verdiğiniz oyuncu sayısı kaç? Sizin döneminizde transferi yapılan ve daha sonra kulüpten ayrılan kaç oyuncuya borç ve bunların tutarı ne kadar? Siz gittikten sonra sizin yetersiz icraatlarınız yüzünden kulübe ne kadar borç kalacak? Hangi oyuncular Kayserispor'u mahkemeye verecek? Eski yönetimlere saldırırken kendinizin yaptıkları hakkında ne söyleyeceksiniz? 

Kurtuluş reçetesi yerliden daha yerli...

Kayserispor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın istifası ile boşalan kotuk için arayışlar başladı. Ancak, Sarı-Kırmızılı takımın kurtuluş reçetesi çok daha yakında... Zira, yerliden daha yerli bir isim olan Kayserili Teknik Direktör Mustafa Uğur, şu anda boşta. Son olarak Sancaktepe'de görev alan başarılı çalıştırıcı geçtiğimiz hafta bu görevinden ayrılarak memleketi Kayseri'ye dönmüştü. Kayserispor'un en sorunlu dönemlerinde futbolcu ve antrenör olarak görev yapan, kulübün başının sıkıştığı her anda beklentisiz koşan Mustafa Uğur, bu zorlu dönemde yine takımın ilacı olacak gibi görünüyor. Takım içinde yaşanan sıkıntılar ve maddi konular nedeniyle oyuncuların çıkardığı sorunlara Mustafa Uğur'un katlanabileceği aksi takdirde dışarıdan getirelecek olan bir teknik adamın sorunları gördükten sonra ilaç olmadan yeniden görevden ayrılabileceği konuşuluyor.  
 



Anahtar Kelimeler: DERİN SARSINTI