DENİZKIZI İLAHİSİ SERGİLENDİ

29.11.2016 09:38:02

Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2016 Yılı Kültür-Sanat Faaliyetleri kapsamında, İnernational GAKSA (Geleneksel Anadolu Kültür Sanat Atölyeleri) Üniversitesi Direktörü Işın Fırat ve Aynur Atayurt işbirliğinde, ?Anadolu Selçuklu Büyüklerinin


Kültür Merkezinde açılan sergiye, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişi Sedat Ergüven, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve çok sayıda davetlinin katıldı.
Sergi açılışı öncesinde konuşma yapan Işın Fırat ve Aynur Atayurt serginin amacının, bünyesinde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından ?Kitre´yi tanıtmak olduğunu söyledi.
İl Müdürü İsmet Taymuş da, tarihte sergilenen eserlerin unutulmasının önüne geçmek istediklerini belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.
TRT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Anadolu´da Selçuklu Belgeselinden kısa bir bölümün sunulduğu program, ZİÇEV Vakfı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ?Sema´ gösterilerinin ardından kokteyl, sergi açılışı ve serginin gezilmesiyle sona erdi.Sanatseverler, sergiyi, 25 Kasım-05 Aralık 2016 tarihleri arasında 10 gün süreyle ziyaret edebilecek.
(Kurum Bülteni)