DENİZ TÜRÜÇ DOBRA DOBRA

25.05.2017 09:00:13

Süper Toto Süper Lig´de bu sezon gol-asist alanında çift haneli sayılara ulaşan (double-double yapan) ilk oyuncu oldu (10 gol-11 asist) Deniz Türüç, Büyük Kayseri´ye konuştu.

Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Kayserispor´un Milli orta saha oyuncusu Deniz Türüç tüm samimiyeti ile cevap verdi.

Kayserispor´un Milli genç orta saha oyuncusu Deniz Türüç, ?Şuana kadar bire bir veya telefonla hiç kimse ile görüşüp resmi bir teklif almadım? dedi.

 

 

-Hiçbir takımda resmi olarak teklif almadım

-Türk olmaktan gururluyum

-Büyük kulüplere gidip kupalar kazanmak istiyorum

-Türk kahvesini çok seviyorum

-Adım adım hedeflerime ulaşmaya çalışıyorum

 

 

-Kayserispor son haftalara girilirken ligde kaldı ve bunda büyük bir payın var. Oldukça stresli ve sıkıntılı günler yaşadınız. Bunun için neler söylersin?

Bizim bunu başarmamız büyük bir iş.  Bir sezonda üç hoca birde alt yapı hocası ile 4 hoca takımın başına geldiyse gerçekten büyük sıkıntılar yaşadığımız belli yani.  Her şey ortada.  Bunun dışında bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.  Gelen ve giden hocalarının hepsinin katkısı oldu.  Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim bu sıkıntılı dönemlerimizde Kayserispor´u ligin bitmesine üç hafta kala ligde tutmamız büyük bir başarı. Şimdiye kadar emeği geçen takım arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Biz takımca ve taraftar olarak inandık ve Kayserispor´u ligde tuttuk

-Bu sezon kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun.  Çıkışta olan bir Deniz Türüç var. Neler söylersin?

Öncelikle takım için oynuyorsun. Görevini yapmak için çalışmak istiyorsun.  Her şey çalışmakla başlıyor. Gol atmak veya asist yapmam beni mutlu eden şeyler.  Benim özelliklerim var.  Onlarında bir tanesi de gol atmak ve asist vermek. Her maç hedeflerim maça ve takımıma katkı sağlamak.  En azından çalışarak iyi maç çıkartarak takım arkadaşlarıma yardımcı oluyorum.  Çok şükür iyi bir sezon geçiriyorum.  Bir ben değil takım halinde iyi sezon geçiriyoruz. Her iki yarıda takım olarak çok iyi mücadele ettik. Bende elimden geleni fazlasıyla yapıyorum. O açıdan çok mutluyum. İnşallah kalan haftalarda da bu şekilde devam ederek takımıma katkı sağlamak istiyorum.

-İsmin birçok takım ile anılmaya başladı. 3 büyüklerden hangisinden teklif gelirse hangi takım tercihin olur?

Bunları şimdi detaylı konuşmak zor. Nedeni öncelikle ben hiç kimse ile daha görüşmedim ve konuşmadım.  Bu bir gerçek.  İyi bir sezon geçirdiğinde yaşının genç olmasıyla elbette gazeteler çok çok haberler yazıyorlar.   Çıkan haberler aslında beni sevindiriyor. Benim için önemli olan benim gideceğim yerde oynamam ve gideceğim yerde sevilmek.  Bir tek beni başkan istemeyecek hocada isteyecek.  Bunlar detaylı konular olduğundan dolayı benim şuan da Galatsaray, Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor demem yanlış olur.  Hiç bir şey ortada olmadığı için ne desem yalan olur. Şuana kadar bire bir veya telefonla hiç kimse ile görüşüp resmi bir teklif almadım.

 /resimler/2017-5/24/2303195189019.jpg

-Milli takıma davet edildin ve neler hissettin?

Benim için çok güzel ve farklı oldu.  Böyle büyük isimlerle beraber çalışmak gerçekten gurur verici bir şey. Ben küçükken, Fatih Terim´i her zaman sever ve takip ederdim.  Gerçekten Türk hocalarının efsanesi. Bu bir gerçek. Onun dışında  ben oraya bir kere gittim.  Bir kere de kalmayacak bu.  Ben her gittiği kulüpte 30 maçtan fazla oynamışımdır.  Türk Milli takımında bir kere forma giymek değil, futbolumun son demenine kadar forma giymek istiyorum.  Benim ek yapacağım iş sahada ortaya koyacağım yeteneklerimi sunacağım.  Onun dışında ne olur ne biter, benim elimde değil ama çağrılmamı bekliyorum. Bunu hak ettiğimi de düşünüyorum..

-Sergen Yalçın ile iyi bir çıkış yakaladın ve performansı arttı ve bunu Mesut Bakkal´ın gelmesi ile devam ettiriyorsun. Bunun için neler söylersin?

Sergen Yalçın´ın ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu tüm Türkiye ve dünya biliyor.  Gerçekten çok kaliteli bir hoca.  İyi bir insan. Bizi buralara getiren bir tanesi Sergen Yalçın.  Çok iyi bir zamanda geldi, gerçekten çok iyi bir zamanda da bıraktı.  Bunu her hoca yapmaz.  Gururuna yediremez. Ama hocamız açık ve net söyledi ben bırakıyorum. Sizin için bırakıyorum. Çünkü size bir enerji lazım dedi. Ben istemedim bırakmasını ama bıraktı.Mesut Bakkal hocamız, bir abimiz bir babamız ve zamanı geldiğinde de arkadaşımız gibi. Sürekli oyuncular ile muhatap oluyor ve konuşuyor.  Her zaman sorar bizim düşüncelerimizi. Birde taktiklerini oyuncu grubu ile beraber yapıyor.  Bu da Mesut hocanın özelliklerinden bir tanesi. Hocamız oyuncular ile bir olmayı başarabiliyor ve ondan sonra taktiği bağlayıp onun için her şeyi veriyoruz sahada. Tabi ne desen yalan olur, 3.haftada 3 galibiyet almış bunu sadece büyük hocalar başarabilir.

-Yurt dışından teklif gelirse kabul eder misin?

Futbolda hiçbir zaman yok ben oraya gitmem, diye dünya yok. Ne zaman ne olacağı belli değil. Bugün ben Kayserispor´da büyük oyuncu isem yarın hocamız gider, başka hoca gelir ve beni oynatmaz. Sakatlık olur.  Demek istediğim futbolda hiçbir zaman hiç bir şey belli olmaz. Bu konuda kısa ve net cevap veriyorum. Her şey olabilir ama ben bir Türk´üm. Türk olduğum içinde çok gururluyum.   Türk olmamdan dolayı Türkiye kalma şansım daha yüksek ama hiçbir zaman hiç bir şey belli olmaz, futbol dünyasında.

-Kariyerindeki hedeflerin ve futbolu Türkiye´de mi bırak mı istiyorsun?

Benim hedeflerimden bir tanesi Milli takımda oynamadıktı, çok şükür onu da başardım. Ondan sonraki en büyük hedefim Kayserispor´u Süper Lig´de tutmaktı ve bunu da başardık.  Şimdi hedefim Allah´ın izni ile bir adım atmak ilerisi için. Daha büyük takımlara gitmek. Daha iyi performans göstermek ve şampiyonluğu oynamak.  Hedeflerimden bir tanesi bu artık kupalar kazanmak istiyorum. Büyük oyuncu olmak için de adım adım başka yerlere gideceksin kendi gittiğin yerlerde göstereceksin ve yiyen ayakta kalacaksın.  Yarını düşüneceksin de öbür günü düşünmek yanlış olur diye düşünüyorum.  İnşallah bir kupa kazandıktan sonra daha büyük kulüple giderim. Adım adım hedeflerime ulaşmaya çalışıyorum.

 /resimler/2017-5/24/2304165346343.jpg

 -Oyun stili olarak kendi hangi yabancı ve Türk oyuncuya örnek alıyorsun?

Türk olarak öncelikle Arda abi ile beraber antrenman yapma şansı buldum Milli takımda. Gerçekten ne kadar yetenekli olduğu o zaman ancak belli olur.  Yabancı oyuncu olarak ise Quincy Prommes diye benim çok yakın arkadaşım var.Go Ahead Eagles ve Twente alt yapısında 2 sene toplam beraber oynadık. Şimdi Hollanda A takımda ve Milli takımında oynuyor. Onun dışında da Spartak Moskova´yı Rusya´da şampiyon yaptı.  Rusya Ligi´nin gol kralı oldu. Bunların ikisi benim gerçekten farklı yetenekleri var.

-Dick Advocaat Fenerbahçe´den ayrılır ancak ama seni Fenerbahçe´li yöneticilere önermiş. Bunun için neler söylersin?

Eğer böyle bir şey doğrusu ise Dick Advocaat´a çok teşekkür ederim. Kendisi ne kadar büyük bir hoca olduğu zamanlardır gösteriyor. Geçmişi, geleceği çok büyük bir hoca.  Bu tür haberle sürekli çıkıyor.  Her gün haberler okuyorum hakkımda. Ne kadar doğru ne kadar yalan olduğunu kendim bilmiyorum.  Bunlar olabilir futbolda eğer öyle bir şey varsa, kulüpler önce benim kulübümle anlaşacak. Bizim başkanımızla anlaşacak. Onun dışında benimle anlaşacak ve ondan sonra ilk adımımızı böylelikle atabiliriz. Bu her kulüp için geçerli.

/resimler/2017-5/24/2308349882632.jpg

-10 numaralı formayı giymek yürek ister. 10 numara özel bir forma. 10 numarayı giymek nasıl bir duygu?

10 numarayı taşıyabilmek, basit bir şey değil. Çünkü bunu daha öncede konuşmuştuk, yenersen hava hoş her şey güzel her şey iyi. Ama yenildiğin zaman herkes ilk önce 10 numaraya bakar, kaptanlara bakar. Bizde burada zor dönemler geçirdiğimiz bir gerçek. Benim için onlar çok zor günlerdi. Onun dışında ben herkese verdiğim sözü yine hatırlatayım Lig Tv önünde demiştim ki biz bu takımı layık olduğu yere getireceğiz demiştim. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ve bugün herkesin önünde yine söylüyorum biz bu takımı layık olduğu yere getirdik. Bu takımı ligde tuttuk ve başardık. Bu takımın bir parçası olarak 10 numara olsun olmasın onun için çok mutluyum.

-Taraftarın sana özel bir ilgisi var, bunun için neler söylersin?

Bu zor günlerde bu iyi günlerde kötü günlerde her zaman bizim arkamızda duran taraftarımıza çok teşekkür ediyorum, gerçekten böyle bir taraftar önünde oynamak sanki 11´e 12 oynamış gibi oluyorsun. Biz evimizde oynadığımızda böyle hissediyoruz. Bunun için taraftar çok önemli. Onlar beni seviyor, bende gerçekten onları kalpten seviyorum. İlişkimiz iyi çok şükür. İnşallah her zaman iyi kalır.

-Son olarak neler söylersin?

Keyifli ve bir o kadar da keyifli bir röportaj oldu. Çok teşekkür ediyorum. Emeğine yüreğine sağlık. Son 2.hafta kaldı. Bu 2.hafta Kayserispor için çok önemli bir 2.hafta olacak. Biz kendimizi salmış olacağız diye bir durum yok. Takımı kurtardık diye çok şeyler değişmeyecek.Her maça yenmek için çıkacağız. Mesut hocamız atağı seven bir hocamız. Kalan son 2.maçımızı kazanarak ligi güzel yerde tamamlamak istiyoruz.  Ligin son haftası sahamızda oynayacağımız Medipol Başakşehir maçına tüm taraftarımızı bekliyorum. (Röportaj: Memduh BORAZAN)

/resimler/2017-5/24/2305410515219.jpg /resimler/2017-5/24/2306410974161.jpg /resimler/2017-5/24/2307399569518.jpg

 



Anahtar Kelimeler: DENİZ TÜRÜÇ DOBRA DOBRA