DENEMEYE DEĞER!

14.01.2015 11:04:08

Kayseri'de yeni bir akım, Paintball. Bizde merak ettik araştırdık sizin için, bu işi profesyonel olarak yapan Y. Emre Dinçer ile görüştük. Emre Bey'inde asıl işi Kameralı Güvenlik Sistemleri. Tesadüf eseri bir kere denedikten sonra bu işe gönül vermiş.

Kayseri’de yeni bir akım, Paintball. Bizde merak ettik araştırdık sizin için, bu işi profesyonel olarak yapan Y. Emre Dinçer ile görüştük. Emre Bey’inde asıl işi Kameralı Güvenlik Sistemleri. Tesadüf eseri bir kere denedikten sonra bu işe gönül vermiş. İlk önce ticari amaçla başlamış, ama daha sonraları bu işe tamamen gönül vererek Kayseri’ye yeni bir renk katmak amacı ile sadece hobi olarak devam ettirmiş. Kendilerine ait olan, Paitball için özel bir alan oluşturmuşlar. Öyle ki bu mekânı zaman zaman ücretsiz olarak da öğrencilere, talep eden her kesimden vatandaşa özel günlerini, çeşitli aktivitelerini gerçekleştirmeleri için veriyorlar. “Amacımız maddiyat değil Kayseri’de insanlara sosyal aktivite sağlamak” diye de ekliyor. Bizde bilmediklerimizi hem kendimiz hem de sizler için sorduk. Emre Bey’den bizi kısaca Paintball’la ilgili bilgilendirmesini istedik.

“Paintball bir takım ve strateji oyunudur.
Paintball`da her oyuncunun yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maskesi ve elinde ise özel, gazlı işaretleyicileri vardır. Bu işaretleyiciler boyayan kapsüller atar. Kapsüller görünüm olarak misketten farklı değildir, üstleri jelatin kaplı olan bu malzeme, doğa dostudur ve çevreyi kirletmeden kendiliğinden bir hafta içerisinde yok olur. Kapsülün içindeki boya ise gıda boyasıdır; yani doğaya ve insanlara zararlı değildir, ayrıca giysilerden de ıslak bir bezle dahi kolayca çıkabilir. 
Oyunun temel kuralı çok basittir; boyanan oyuncu oyundan çıkar; yani o oyun için elenir. Tabi sadece yeni oyun başlayana kadar. 
Oyunun amacı ise verilen görevi gerçekleştirmektir! Buna "Senaryoyu Uygulamak" denir. Amacınız; belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, başkanınızı güvenli bir şekilde hedefe ulaştırmak, karşı takımın tamamını elemek, tek başına elenmeden kalan son kişi olmaya çalışmak, bir kaçağı yakalamak, bir yeri savunmak veya ikili timlere ayrılıp diğer timleri elemek, gibi birçok seçenekten oluşabilir. 
Oyun sırasında hakemler sürekli olarak oyunun akışını kontrol ederler ve kuralların uygulanmasını sağlarlar. İstenilen her mevsimde oynana bilir. Her mevsimde oynamanın ayrı bir güzelliği vardır.13 yaş ve üzerindeki herkes bu oyunu oynayabilir. Tabikî gruplarımızı kurarken aynı yaş aralığında olmalarına özellikle dikkat ediyoruz. Bu sporda maalesef sakatlanma riskleri var, bizlerde elimizden geldiğince en aza indirmeye çalışıyoruz.

Bu oyunu oynamak için bize müracaat edenlere her türlü ekipmanları da sağlıyoruz. Zaten bu sporu özel ekipmanları olmadan yapmak mümkün değil” dedi.

Y. Emre Dinçer, paintbalın spordan çok hobi olarak yapılması gerektiğine değinerek;

“PAİNTBALL BİR HOBİDİR!”

“Paintball oyun olmasının yanı sıra aslında bir hobidir. Bu işe gönül verip ilgilenenler için bir derneğimizde mevcuttur. Şuandaki net üyemiz 50 kişi, asılda yaşadığımız şehrin nüfusunu yaklaşık 1 milyon olarak düşünürsek bu sayı maalesef oldukça az” diyerek ilginin azlığından da şikâyet etti. Kayseri’deki genel halkın bu aktivite ile ilgili bilgilenmesini istediklerini belirtti. Dışarıdan gelen öğrenci kesiminin ilgisinin daha çok olduğunu söyleyerek;

“Kayseri’de bize en çok müracaat edenler üniversite öğrencileri. Tabi bizi kendi etkinliklerine davet eden okullar ve öğrencilerde mevcut. Bizler de elimizden geldiği kadar çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Örneğin iki senedir Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklarımızın motive olması için etkinlikler düzenliyoruz. Bizlere böyle taleplerle gelen hiçbir kuruluşumuzu geri çevirmedik. Amacımız bu hobinin artması ve yaygınlaşması. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bunu sadece spor ya da hobi olarak görmenin dışında da iletişim kurmakta, ekip olarak çalışmakta, çocukların ve yetişkinlerin kendine olan güvenlerini geliştirmede de birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Unutmayalım ki çocuklar bizim geleceğimizdir!

Aslında amacımız Kayseri halkı için sosyal bir platform hazırlamak. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Fiyatlarımız da oldukça makul. Örneğin kendimize sponsorlar bulup hafta sonu programları hazırlıyoruz. En alelade bir mekânda açık büfe kahvaltı 25 TL, biz bunun içine Paintball’ıda ekleyip hem oyun hem de kahvaltı dâhil 20 TL gibi çok cazip bir fiyata getiriyoruz. Bu işi maliyete döksek zaten bu fiyatları hayli hayli geçecek. Ama bizim asıl amacımız hem insanların bir hobi edinmeleri hem de değişik mekânları da keşfetmiş olmaları” dedi.

DENEMEYE DEĞER!

Son olarak her kesimden, her yaştan grupları beklediklerini belirten Dinçer;

“Kesinlikle denemeye değer. Tüm halkımızı bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.