"DEMOKRASİ HAVARİLERİNİN SUSKUNLUĞUNU KINIYORUZ"

19.05.2015 10:48:12

Hukukçular Derneği Kayseri Şube Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Muhammed Mursi`nin idam kararına tepki göstererek, Demokrasi havarilerinin suskunluğunu kınıyoruz" dedi.




Hukukçular Derneği Kayseri Şube Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Gazeteciler Cemiyeti`nde basın toplantısı düzenledi. Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına tepki gösteren Yüzgeç, "Demokrasi havarilerinin suskunluğunu kınıyoruz" dedi.
Yüzgeç, "Dünyada darbeler başka bir aşamaya geçmiştir. Mısır`da yönetimi gasp eden darbecilerin sınır tanımaz hukuksuzluğu yeni bir boyuta varmıştır. Periyodik zulmün en son aşaması halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin idamına karar verilmesi olmuştur. Düzmece bir mahkeme ve yargılama ile verilen bu karar, Mısır`da ki zulmün gelmiş olduğu noktayı gözler önüne sermiştir. Hiçbir meşrutiyeti olmayan bir yönetimin dizayn ettiği bu mahkemelerin vermiş olduğu kararlar, dünyada yitik bir değer olan adaletin ne denli ayaklar altına alındığının çarpıcı bir örneğidir" ifadelerini kullandı.
Yüzgeç ayrıca, "Öte yandan, demokrasiyi işlerine gelince kutsayan, gelmeyince helvadan yapılmış bir put gibi yiyen sözüm ona demokrasi havarilerinin suskunluğu da insanlık vicdanı ve onurunun bir kez daha not ettiğini belirtmek isteriz. Avrupa ve muhiplerine Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereğince neden bir açıklama yapılmadığını sormak isteriz. Çifte standart, görmezden gelme hangi değerler ile ifade edilebilir. AB yönetimlerini suskunlukları nedeniyle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.