DEMOKRASi NÖBETi

26.07.2016 09:30:49

Kayseri´de 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında 7´den 70´e binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam ediyor.

15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimi sonrasında binlerce vatandaşın tuttuğu demokrasi nöbeti 10. gününü doldurdu. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşların birçoğu Cumhuriyet Meydanı´nda kurdukları çadırlarda sabahlarken, binlerce vatandaş ise mesai saati bitiminde eşini ve çocuğunu alarak meydandaki nöbete koşuyor.
Kundaktaki bebeğini dahi alarak demokrasi nöbetindeki yerini alan vatandaşlar, çocukların karnını burada doyuruyor. Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve Talas Belediyesi ile Kayseri Ticaret Odası da kurdukları stantlarla meydanı dolduran demokrasi nöbetçilerine gıda takviyesi yapıyor.
Başkan Çelik demokrasi nöbetini hemşehrileriyle birlikte kesintisiz sürdürüyor.
MİLLET
NÖBETTE, ÜLKE
GÜVENDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Kayseri halkının kesintisiz sürdürdüğü demokrasi nöbetinin onuncu gününe Çevre ve Şehircilik Başkanı Mehmet Özhaseki ile Ünlü Sanatçı Mustafa Ceceli de katıldı.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi nöbetinin onuncu günü yine on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik nöbete eşi İkbal Çelik ile katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de eşi Neşe Özhaseki ile alana geldi. Veli Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Ünlü Sanatçı Mustafa Ceceli de Kayseri halkıyla milli irade için nöbetteydi.
Ezan okundu, dua edildi ve kürsüden Kayseri halkı selamlandı. Burada bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ülkemizin bir belayı atlattığını belirterek, ?Bir darbeyi def ettik. Büyük bir imtihan verdik. Elbette şimdi keyfini çıkarmak bizim hakkımız. Başarılı olsalardı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın canına kast etselerdi iç savaş çıkacaktı. Ülkenin güneydoğusunu parçalamak istiyorlardı. Bu ülkeyi çökertmek istiyorlardı. Zalimlerin hesap edemedikleri üç şey vardı. Bütün planların üstünde plan yapan Yüce Allah´ın olduğunu bilmiyorlardı. Bütün kötülüklere karşı dimdik ayakta duran Recep Tayyip Erdoğan´ı tanımıyorlardı. Sizin gücünüzü bilmiyorlardı. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman Allah´a hamdolsun şimdi bayram yapıyoruz? dedi.
Bakan Özhaseki, Kayseri´de ilk günden beri Vali Kamçı, Başkan Çelik ve kendi ailesinin demokrasi nöbetinde olduğunu belirtti.
Demokrasi nöbetinin altıncı gününe Ünlü Sanatçı Mustafa Ceceli de katıldı. Ceceli meydanı dolduranlarla birlikte tekbir getirdi ve ardından ilahiler söyledi.
TALAS´TAN NÖBETTEKİ VATANDAŞLARA
ON BİNLERCE İKRAM
Talas Belediyesince, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hafta sonu on binlerce su, çorba, kete, puaça, simit ve tatlı dağıtıldı.
10 gündür vatana, millete, devlete ve milli iradeye sahip çıkmak için demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara belediyelerce çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Talas Belediyesi de darbe girişiminden bu yana meydanı dolduran vatandaşlara Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu öncülüğünde sudan tatlıya, çorbadan tişört ve Türk Bayrağına kadar çeşitli dağıtımlar yaptı. Zaman zaman AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, AK Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost ve diğer partililerin de katıldığı dağıtıma vatandaşlar akın etti.
Uzun kuyrukların oluştuğu ikramların ardından değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?15 Temmuz´da yapılan darbe girişimden bu yana meydanlardayız. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün belediyeler ve sivil toplum kuruluşları çeşitli organizasyonlarda bulunuyor. Biz de belediye olarak o günden beri vatandaşlarımızın yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılıyor, onlara Türk bayrağı ve ay yıldızlı tişörtler dağıtıyoruz. Bunları günde birkaç kez yapıyoruz. Tabii vatandaşlarımızın katılımı çok yüksek, her gün yüz binin üzerinde. Bu da vatandaşımızın vatanına, devletine sonuna kadar sahip çıktığını gösteriyor. Bu ilgiden dolayı aziz hemşehrilerimize teşekkür ediyorum? dedi.
Başkan Palancıoğlu, Talas Belediyesi olarak bütün imkanlarla demokrasi nöbetine destek olmaya çalıştıklarını belirtip, ?Rabbim milletimize bir daha darbe yüzü göstermesin. İnşallah bu darbe girişimi son olur, ülkemiz de 2023 hedeflerine emin adımlarla devam eder. Darbeye siper olan başta aziz şehitlerimiz olmak üzere, gazilerimize, demokrasi nöbeti tutan milletimize şükranlarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.
DEVELİ HALKI GÜNDÜZ İŞİNDE GECE DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Demokrasi Nöbetinde Develi 10´nuncu günde de meydanlarda tek yürek oldu.
Merkez cami imamı Erol İkitepe´nin Kuran-ı Kerim tilaeveti ile başlayan programda tek yürek sloganı ile develi meydanlarını dolduran Develi halkına hitap eden Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?? Reisimiz meydanlara çıkın dedi bugün 10´nuncu gündeyiz. İlk günden beri bu meydanları boş bırakmıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Bu hainler o kadar ince planlar yapmış ki ancak Cenab-ı Allah hesaplarını bozabilirdi. Durmak yok nöbete devam´´ dedi.
Develi Kaymakamı Murat Duru ?? ilk günkü aşkla Demokrasi nöbetini tutan aziz Develi´nin güzel insanları hemşerilerim. Bu hainler 79 milyonun huzurunu kaçırmışlardır. Bu fedakârlığı gösteren büyük Türk milletinin parçası olan değerli sevgili Develi hemşerilerime teşekkür ediyorum? Yeni Akit gazetesi yazarı Hacı Yakışıklı ??Sadece başkomutanımızın emriyle burada olan herkese selam olsun. O bombaları oraya yerleştirenlerim kim olduğunu millet olarak çok iyi gördük. Bu meydanlarda biz olduğumuz sürece onların vatanı yok. İslam ümmetinin kalesi olan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Başkomutanım nöbetimin 10´nuncu gününde Vukuatım yoktur komutanım´´ dedi.
15 Temmuz gecesi Ankara´da külliye yakınlarında yaralanan Develili hemşerimiz Aydın Kara?? Bizlere ateş eden hainlere biz ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz. Ya sen ne olacaksın?? dedikten sonra Devlet erkanının da Çanakkale ruhunu tekrar yaşattığı için kendilerine teşekkür ettiklerini belirtti. Programda Naz Hazırcı ve Dilber Naz Polat İstiklal Marşını okurken Ahmet Seyhan ise Ey Sevgili şiirini seslendirdi. Şahap Canlıca yönetiminde Ahmet Yıldız ve Şeyma Şahin İlahi ve marşlar söyledi. Program Akşemsettin cami müezzini Mustafa Ayhan Aziz şehitler, gaziler ve memleketin bekası için dua etmesiyle sona erdi. Programın akabinde Develi Belediyesi´nin çorba ve çay ikramlarıyla Develililer yine sabah saatlerine kadar nöbet yerlerini terk etmediler.
YAHYALILAR MEYDANLARI BIRAKMIYOR
15 Temmuz darbe girişiminin onuncu gününde ülke genelinde olduğu gibi Yahyalı´da da meydan ve sokaklar boş bırakılmıyor.
Demokrasi ve Milli İrade nöbetinin onuncu gününde de Yahyalı Cumhuriyet Meydanı halk tarafından dolduruldu.
Milli irade nöbetinde on gündür vatandaşlarla iç içe olan ve onlarla birlikte meydanda nöbet tutan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, vatandaşlara seslendi. Başkan Öztürk, meydanda kendilerini yalnız bırakmayan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen´e, siyasi partilerin ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve gencinden yaşlısına vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; ?´Milli irade nöbetimizin onuncu gününde meydanlara hoş geldiniz. Allah sizlerden razı olsun. Kayseri´de vatandaşları yalnız bırakmayan Mustafa Ceceli´ye teşekkür ediyorum. Bizlerde Kayseri´ye davetliydik ama sizleri bırakıp gidemedik. Kıymetli kardeşlerim, nöbetimizde yılmak yok. Yahyalılı olmak, Yahyalı´da sizlerle olmak ayrıcalıktır.´´ Vatandaşlarca açılan ?Nöbetimin 10. Gününde Vukuat Yoktur Komutanım´ yazılı bir pankarta dikkat çeken Başkan Öztürk, ?´Nöbetimiz boyunca ilçemizde vukuat yoktur. Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz´´ dedi.
Programda Diyanetsen Yahyalı Şubesi tarafından şehitlerimiz için mevlidi şerif okundu. Vatandaşlar tarafından şehitlerimiz için okunmuş olan Kuran-ı Kerim hatimleri için dualar edildi. Program söylenen ilahilerle devam etti.
KAYSERİ MEMUR SEN TEMSİLCİLİĞİ MİLLİ İRADE
NÖBETÇİLERİNE PİLAV İKRAMINDA BULUNDU.
Memur Sen Kayseri İl temsilciliği ve eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi Cumhuriyet meydanında darbeye karşı milli iradenin yanında yer alan ve alanları terk etmeyen yüzbinlere etli pilav ve ayran ikramında bulundu. Milli irade nöbetinin onuncu gününde Memur Sen Ve Eğitim Bir Sen Cumhuriyet meydanında kurdukları Darbeye karşı milli irade çadırının önünde yediden yetmişe meydanları dolduranlara pilav ikramı yaparak farklı bir sorumluluk örneği sergiledi.
Memur sen Kayseri il temsilcisi ve Eğitim Bir sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, yaptığı açıklamada, sendika olarak darbe girişiminin ilk dakikalarından beri meydanlardayız. Bu nöbeti Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce başlattık ve Cumhurbaşkanımızın ?Artık evlerinize gidebilirsiniz? talimatına kadar devam ettireceğiz dedi. Kalkan, milletimiz bu hain terör örgütünün kanlı darbe girişimine, canıyla malıyla her şeyiyle karşı durmuştur. Bizler de 21 bin üyesi olan Kayseri´nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak milli iradenin yanındayız ve kamu kuruluşlarında devlete paralel bir yapının oluşturulmasına izin vermeyeceğiz ifadelerini kullandı.
Başkan Aydın Kalkan, Kayseri´nin tüm merkez ve taşra ilçelerinde sendika olarak meydanların müdavimleri olduklarını ve bu duyarlılığın devam etmesi için canla başla çalıştıklarını belirterek bu millet her türlü ikramı hak ediyor ve tüm dünyaya millet olmanın ne demek olduğunu hatırlatmıştır ifadelerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: DEMOKRASi NÖBETi