DEMEKKİ NEY MİŞ TEMİZLENMEMİŞ!

24.03.2017 09:57:26

Büyükşehir Belediyesi, KASKİ ve İlçe belediyelerde önceki gün yapılan FETÖ-By-Lock operasyonun yankıları sürüyor. 10 kişinin By-lock kullandığı iddiası ile gözaltına alınması, 1 kişinin de aranıyor olması sonrasında Belediyelerde halen tam anlamıyla temiz

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı polisler, yargı kararıyla hemen hemen her gün operasyonlar düzenleniyor. Tespit edilen FETÖ´cüler çalıştıkları kamu kuruluşundan uzaklaştırılarak gözaltına alınıyor. Birçok kişi FETÖ-PDY´nin gizli haberleşme ağı olan By-Lock kullandığı iddiası ile Emniyet yetkilileri tarafından gözaltına alınmaya devam ediyor. ?Belediyelerde FETÖ´cü yok, By-Lock kullanan yok, hepsi temizlendi? açıklaması yapan, yetinmeyip tüm belelediye başkanlarına mektup yazarak, ?İçinizdeki FETÖ´cüleri temizleyin? çağırısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in, önceki gün Belediyelere yapılan operasyon sonrası tek kelime etmemesi fevkalade manidar karşılandı. Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve KASKİ´ye yapılan baskınlarda daha önce takip ve tespit edilen 10 kişinin gece evlerinden alınarak Emniyete götürülmesi sonrası Belediyelerde halen temizliğin tam anlamıyla yapılmadığını gözler önüne serdi.Başkan Mustafa Çelik´in ?Belediyelerimizde temizlik yapıldı? sözünü bertaraf eden operasyonların daha da genişletilerek devam etmesi bekleniyor.

Kocasinan Belediyesi´nde deprem

FETÖ-PDY´nin gizli haberleşme ağı oylan By-Lock kullandığı iddiası ile gözaltına alınan kişilerin Kocasinan Belediyesi´nde uzun zamandır görev yaptıkları öğrenildi. Özellikle Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın  sağ kolu olarak bilinen E.K´nun da gözaltına alınanlar arasında olması adeta deprem etkisi yarattı. İsimlerin Emniyet tarafından deşifre edildiği ancak yayın organlarında kodlama ile servis edilen haberler Kayseri´de etkili yayın yapan kurumlardan başkası yayınlama cesareti gösteremedi.

  Gizlilik kararı ne alaka?

Belediyelere yapılan terör örgütü FETÖ´ye yönelik temizlik operasyonunun ardından bu habere ?Gizlilik kararı ?var diyerek yerel gazetelerin bu haberi yayınlamasını önlemeye çalışılması, akıllarda bir dizi soru işareti oluşturdu. Resmi bir belge olmadan, kurum yetkililerin karşılıklı imzası ile tebliğ edilmeden ?Gizlilik kararı? var denilerek yayın yapılmasının önüne geçilmek istenmesi, Türkiye´de belki de ilk kez Kayseri´de yaşanmış oldu. Birçok gazete de yer almayan haber, birilerinin isteğini yerine getirirken, FETÖ haberlerini korkusuzca gazete sayfalarına taşıyan ve okuyucularına duyuran gazeteler ilkeli yayıncılığından taviz vermediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

  Rahatsız olan mı var?

  Belediyeler ve KASKİ eksenli FETÖ operasyonu sonrası Kayseri´de yaşananlar, ibret vesikası niteliğinde. Türkiye´nin birliğine-dirliğine dahleden, TBMM,  Emniyet Genel Müdürlüğü ve vatandaşlarının üzerine bomba yağdıran bu hainlere karşı gerçekleştirilen bir operasyon sonrası, ?gizlilik kararı? adı altında kamuoyunun aydınlatılmasını engelleyenlerin bir nevi FETÖ´ye hizmet ettiğine dikkat çekilirken, ?Kamu vicdanı sızlamıştır. Bu hainler nerede olursa olsun, bulunmalı ve başları ezilmeli? denildi.

  Bu aradaKayseri´de yaşanan gelişmeler sonrası Belediyeler ve KASKİ´yi kapsayan By-Lock operasyonunu sulandırmaya çalışanlar varsa, yargının onlar adına da gereğini yapması istendi, ?Eğer ortada böyle bir durum söz konusuysa, Türkiye tarihinin en cani örgütüne üye olduğu deşifre olan insanlar sırf KASKİ ve belediye çalışanı diye koruma altına alınıyorsa, kimse bu vebalin altından kalkamaz? ifadelerine yer verildi. Şimdi Kayseri´de kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bu operasyonların sürüp sürmeyeceği merak ediliyor.

(Haber: Bekir Aslantaş)

 

  



Anahtar Kelimeler: DEMEKKİ TEMİZLENMEMİŞ