DAYAK VAR YERSEN

25.03.2016 09:44:32

Kayseri´de Mustafa Müjgan Boydak İlköğretim Okulu´nda matematik defterini evde unutan 8 yaşındaki öğrencisini başına vurarak darp eden öğretmenden aile şikâyetçi oldu.

 

Olay geçtiğimiz Çarşamba günü Mustafa Müjgan Boydak İlkokulu´nda meydana geldi. İlkokul 2. Sınıf öğrencisi Ş.E.´nin matematik defterini evde unuttuğu için sınıf öğretmeni H.T. tarafından iki kez başına vurulduğu, öğrencinin de beyin travması geçirmesi üzerine okula gelen ambulansla hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Olayı öğrenen aile Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne başvurdu. Emniyette tutulan tutanakta öğrenci Ş. E.´nin Hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığı, yaralanmanın sabit iz, emare bırakıp bırakmayacağı ve basit tıbbi müdahale ile iyileşip iyileşmeyeceğini belirtir kati doktor raporu istendi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis´ten alınan tıbbi raporda ise ?Bir başka şahıs tarafından darp veya çarpma´ tanısı konuldu.

Psikolojik Danışman tarafından tutulan tutanakta ise öğrenci Ş. E. ?nin haftada 1 gün Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü´nde Oyun Terapisi görmesine karar verildi.

Mağdurun annesi S.E., kızını darp eden öğretmenden şikayetçi olduklarını belirterek, ?Erciyes Üniversitesi kampusu içinde bulunan Mustafa Müjgan Boydak İlkokulu´nda ikinci sınıf öğrencisi olan kızım öğretmeninden sürekli şiddet gördüğünü söylüyordu. Geçen çarşamba günü de matematik defterini evde unuttuğu için sınıf öğretmeni H.T. başına iki kez vurmuş. Kızım ilk defa defterini evde unuttu. Diğer öğrencileri de sürekli dövüyormuş. Biz şimdiye kadar hiç şikâyetçi olmamıştık. Olaydan sonra okul müdürüne şikâyet ettiğimde müdür, ?öğretmenimizin tarzı böyle´ dedi. Odaya kızımın sınıf öğretmeni H.T.´yi de çağırdılar. O da ?benim tarzım bu ben böyle şaka yapıyorum´ dedi. Öğretmenden şikâyetçi oldum emniyete ifade verdim? şeklinde konuştu.

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Ş.E.´nin okulunu değiştireceklerini söyleyen anne S.E., ?Kızımın sınıfını değiştirmek için okula müracaat ettim ama kabul edilmedi. Kızımın psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemiyor. Sürekli karnının, başının ağrıdığını söylüyor. Haftada 1 gün psikolojik danışmanla oyun terapisi yapacak. Biz de son çare olarak okulunu değiştirmeye karar verdik? dedi.

/resimler/2016-3/25/1402576479389.jpg

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 



Anahtar Kelimeler: DAYAK YERSEN