DARBENİN ADI 4 MAYIS

7.05.2016 11:20:35

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin AK Parti´nin 22 Mayıs´ta gerçekleştireceği olağanüstü kongre ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Kayseri CHP il binasında gerçekleştirilen açıklamada konuşan Keskin, ?Şu kadere bakın ki demokrasi adına Davutoğlu´nu savunmak da bize düştü? dedi.

?Darbenin adı 4 Mayıs saray darbesidir?

AK Parti kongresinde Ahmet Davutoğlu´nun aday olmayacağını, genel başkanlık görevinden ayrıldığını belirten Keskin, ?Davutoğlu basın toplantında bunun kendi tercihi olmadığını da ifade etti. O zaman kendi tercihi değilse hangi gerekçeyle ayrıldı. 17 Aralık 2012 dönemin başbakanı şu ifadeyi kullandı. Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır dedi. Yani güçler ayrılığı ilkesini açıkça reddetti. Sonra devam etti. 21 Mart 2015 Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamento sistemi artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır diye bir cümle kullandı ve bunu birkaç yerde ayrıca tekrar etti. Bu söylemler aslında sivil görünümlü bir darbenin, bir dikta yönetimi özleminin ayak sesleriydi. Önce ki gün kaçak sarayda gerçekleşen görüşmeyle darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı 4 Mayıs saray darbesidir? şeklinde konuştu.  

?Darbecileri yeneceğiz?

4 Mayıs Saray darbesini bir partinin iç meselesi olarak görmemek gerektiğini ifade eden Keskin açıklamasını şu şekilde tamamladı: ? Bütün cumhuriyetçilerin, demokratların, aydınların yani demokrasiden yana olan bütün vatanseverlerin darbeye direnmesi gereğinin de ötesinde bir zorunluluktur. Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için ülkenin meşru başbakanına karşı 4 Mayıs saray darbesini yapanlar şunu asla unutmasınlar. Yaklaşık 150 yıllık bir parlamenter geçmişimizi bir diktatörün beklentilerine teslim etmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın, darbecileri yeneceğiz, demokrasi kazanacak. Tarihte hep bu yazmıştır.?

Haber: Berna Utaş 



Anahtar Kelimeler: DARBENİN MAYIS