COSMOGEN YAKARIŞI

27.08.2014 10:58:51

Hastalar da, hekimler de çaresiz. Doktor, bile bile reçeteye yazıyor, sırf umut olsun diye. Ancak biliyor ki, eczanelerde o ilaç yok. Hasta yakını eczane eczane geziyor ama her kapıdan aynı cevabı alıyor: Yok!”.

  “Bir başka ihtimal daha var” diyor eczacı elindeki reçeteye bakıp; “Yurt dışından getirtebilirsiniz, paranız varsa” diye ilave ediyor. Hasta yakınlarının büyük bir bölümünün boynu bükülüyor, omzu düşüyor, çaresizlik zirve yapıyor. Bu durum Kayseri’de de böyle, yurt genelinde.

 Kanser hastalarının tedavisinde kullanılan “Cosmogen” isimli ilacın eczane raflarında “yok satması” insanları isyan etme noktasına getirdi.

  Yakalandıkları bu amansız hastalığı karşı mücadele eden insanlar çaresizlik içinde kıvranıyor. Doktor olmadığını bile bile reçeteye “Cosmogen” yazıyor sırf umut olsun diye. Hasta yakınları eczane eczane gezmeye başlıyor. Cevap hep aynı: “Yok…” Bu sözü duymak-ezberlemek bir yana, en çok çaresizlik koyuyor insana… Sonra, “Eğer yurt dışında bir yakınınız varsa” diye başlayan cümleler silsilesi başlıyor… Hasta yakınlarının büyük bölümünün üzüntüsü iki kat daha artıyor. Zira biliyorlar ki, elde-avuçta bulunan parayla o ilacı getirtmek gibi bir imkânları yok. Bir tarafta hastasının çaresizliği, öbür yende kendisinin… Acı katlanıyor da, katlanıyor…

  Hem hastalar, hem yakınlarının yaşadığı “umut tükenişi” halkası her geçen gün büyürken, bu konuyla ilgili olanların sessizliği ise daha bir düşündürücü.

  Umut tükenirken…

  Mumun alevi sönerken…

  Acılar öbek öbek büyürken…

  Susanlar, konuşmaktan korkanların durumu ise daha bir vahim!

  Eczacılar odaları…

  Sağlık-Sen’ler…

  Ve dahi ey hekimler, yetkililer, şimdi değil de ne zaman konuşacaksınız…

  Sağlık Bakanlığı, ne zaman duyacak bu sesi…

  Herkesi vicdana davet ediyoruz: Artık bu insanların yakarışını duyun ve dertlerine derman olun ve bu feryadı duyun be kardeşim! (Haber Bedir Kulay)