ÇÖP GÜNLERİ

8.08.2014 11:48:00

Melikgazi Belediyesi, çöp konusunda sınıfta kalmaya devam ediyor. Dünkü manzaranın ardından bugün ortaya çıkan yeni fotograflar, işte ilçenin hali, pür melali”dedirtiyor..

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi’nde ortaya çıkan ve zamanında alınmayan öbek öbek çöp görüntüleri vatandaşı isyan noktasına getirdi.

  Yaz sıcağı insanları bunaltmaya devam ederken, çöp konteynırlarının dolması-taşması sonucu yerlere yayılan atıklar konusunda ortaya çıkan şikâyet, katlanarak devam ediyor. Vatandaş, zamanında alınmayan çöpler nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığına işaret ederek, “Ortaya çıkan görüntü sağlığımızı tehdit ediyor. Bu çöplerden çıkan pis koku ise hayatı yaşanmaz hale getiriyor” görüşünde birleşti.

  Kayseri’nin ve Melikgazi İlçesi’nin tam orta yerinde ortaya çıkan görüntüleri dün gündeme taşımamızın ardından, haber büyük yankı buldu. Art arda yapılan şikâyetlerde, kendi mahallelerinde de durumun farklı olmadığının altını çizen vatandaşlar, “Sıkıntı içindeyiz” dedi. Gazetemizin dünkü sayısında yer bulan bu haberin ardından, sosyal medya bir kez daha ses verdi. 30 mart seçimlerinde MHP’den Melikgazi İlçe Belediye Başkanı adayı olan Kamil Karamete, Hisarcık bölgesinde de durumun farklı olmadığını paylaştığı fotoğraflarla ortaya koydu. Karamete, “Mahallemizdeki çöp kutularının durumu aylardır böyle. Melikgazi belediyesi benim evimin önü diye mi almıyor bu çöpleri doğrusu merak ediyorum,” diye sordu

  Sosyal paylaşım sitesinde Karamete’nin paylaştığı fotoğraf, yüzlerce insan tarafından eleştirildi. Vatandaşlar, iki gündür Melikgazi bölgesinden ortaya konulan çöp yüklü günlerin fotoğraflarının, bugün Kayseri’ye gelecek olan  Başbakan  ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın görmesi durumunda Başkan Memduh Büyükkılıç’ın hayrına olmayacağını ifade etti. (Bedir Kulay)