Çolakbayrakdar Temizlik Cincırlarını Tanıttı

15.05.2015 11:34:18

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, temizlik ve geri dönüşüm atıklarını toplamak üzere alınan yeni nesil cincır sistemli araçlarla çok önemli faydalar sağlayacaklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, temizlik ve geri dönüşüm atıklarını toplamak üzere alınan yeni nesil cincır sistemli araçlarla çok önemli faydalar sağlayacaklarını söyledi.

 

Cumhuriyet Meydanı`nda yeni nesil geri dönüşüm atıklarını toplama aracı cincırları tanıtan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu yeni cincırlar Temizlik Müdürlüğümüz'ün kullanacağı yeni nesil atık toplama araçlarımız. Türkiye de bu maksatla kullanan ilk belediye biziz, yine bir ilki gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Geri dönüşüm ürünlerini şehir merkezinde esnafın yoğun olduğu bölgelerden bu araçlarla toplayacaklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Geri dönüşüm günümüzde vazgeçilmez bir hal aldı. Bu atıkların ekonomiye katkı sağlaması, ekonomik olarak değerlendirilmesi hem çevre hem de ekonomik olarak ülke ekonomisine katkı sağlaması için ayrıştırılması önem arz etmektedir. Biz de bu noktada yeni bir atakla şehir merkezimizdeki yerlerde yeni nesil araçlarımızla geri dönüşüm toplamaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

 

Başkan Çolakbayrakdar konuşmasına şöyle devam etti, "Bu araçların tabii ki avantajları var. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde artık büyük araçlar yerine cincırlarla trafiğe bir kat daha hız kazandıracağız. Ekstra yük getirmeden büyük araçlarımız yerine bu tip küçük araçlarla toplayacağız. Bir diğer noktada çevreci tarafımız olacak. Büyük araçlarla fosil yakıtlı araçlar yerine, emisyonu olmayan çevreci araçlarla toplamış olacağız. Bir başka faydası da pratiklik. Dönüşüm atıklarını toplama noktasında hız kazandıracağız. Belediye olarak ciddi manada bu hızlılığı yakalayacağız. Hızlı ve çözüm odaklı belediyecilik noktasında atıklarımızı anında topladıktan sonra geri dönüştürerek çevreci bir yaklaşımla yeni nesil belediyecilik örneği gösteriyoruz."

 

Değişimin, dönüşümün devam ettiğinin altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Temizlik İşlerimiz`de böyle bir dönüşümün, değişimin ve hızlılığın olduğunu hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Geri dönüşüm ve geri dönüşüm atıklarını toplamayla ilgili hemşerilerimize geri dönüşüm  atıklarının ne şekilde, hangi mahallelerde, hangi saatlerde, nasıl toplayacağımızla ilgili broşürlerle bilgilendirme yapacağız. Bu noktada aile bireylerinin küçükten büyüğe kadar özellikle küçük kardeşlerimizin hassasiyetlerini bekliyoruz. Herkesin bu konuya katkı sağlamasını rica ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Arkadaşlara iyi günlerde hayırla bu işleri yerine getirmelerini diliyorum" şeklinde konuşmasını bitirdi.