ÇOLAKBAYRAKDAR, "PARKLARA TARTAN PİST YAPIYORUZ"

3.07.2015 10:52:25

Kocasinan Belediyesi sınırları içerisinde bulunan parkların yürüyüş yollarını yeniden düzenlediklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar "Hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir mekanlar oluşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Çevremizi daha estetik

Birçok parka spor alanları yaparak, spor aletleri yerleştirdiklerini, tartan pistler kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Yeni yapılan parkları günün şartlarına uygun olarak donattığımız gibi eski parklarımızı da yeniliyoruz. Parklardaki yürüyüş yollarının alt yapılarında düzenleme yaparak tartan pistler yerleştirdik. Amacımız, parklarımızda günün şartlarına uygun, donanımlı, daha rahat ve nezih bir ortam hazırlamak; 7´den 70´e herkesin daha kaliteli biçimde yararlanmasını sağlamak? şeklinde konuştu.
Sporun ve beden eğitiminin toplumda yaygınlaştırılması ve daha sağlıklı biçimde yapılması için parkların yürüyüş yollarını tartan pist seviyesine taşımaya başladıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar,? Parklarımızı daha çok kullanılır hale getirmek için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Teknolojik gelişmelerin de yaygınlaşmasıyla daha kaliteli koşu ve yürüyüş imkanı sağlayan tartan pistleri parklarımıza yaparak vatandaşlarımızı spora da teşvik ediyoruz. Uzmanlar tartan pistlerin; yumuşak zeminiyle, yürüme kolaylığı sağladığını, yorulmayı engellediğini, uzun ömürlü, dayanıklı, çevreci bir yapıya sahip olduğu için daha yararlı olduğunu belirtiyor. Böylece tartan pistlerde spor yapmak daha cazip hale geliyor. Bu yıl 9 parkımızda uzunluğu 8 kilometreyi bulan toplam 20 bin metrekare alana tartan pist yaptık. Vatandaşlarımız güle güle kullansın? diyerek sözlerini bitirdi.