ÇOLAKBAYRAKDAR İFTARI ZİYA GÖKALP SAKİNLERİYLE AÇTI

31.05.2017 10:21:50

Ramazan ayında iftar, teravih ve sahur vakitlerini mahalle sakinleriyle birlikte değerlendirmeye özen gösteren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri ile iftar açtı.

Kocasinan Belediyesi tarafından ayrı ayrı mahallelerde düzenlenen iftar programlarıyla eski Ramazanların tadı yaşatılmaya devam ediyor. Kayserililerin gönlünü kazanan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ziya Gökalp Mahallesindeki iftar programına katılarak, vatandaşlarla tek tek ilgilenip, sohbet etti. Kurulan metrelerce uzunluktaki sofrada Başkan Çolakbayrakdar ile iftar açan mahalle sakinleri, dostluk, dayanışma ve paylaşımın en güzel örneklerini sergiledi.

Ramazanın ruhuna yakışır görüntülerin ortaya çıktığı iftar programında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan ayının güzel bir ay olduğunu vurgulayarak, "Allah kabul etsin. Her gün bir mahalledeyiz. İnşallah Ramazan sonuna kadar da her gün bir mahallemizde olmaya devam edeceğiz? dedi. Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan bereketinin paylaşılarak çoğaldığını vurgulayarak, ?Amacımız eski ramazanları yaşatıp, çocuklarımıza ileride hatırlayacakları hoş hatıralar bırakmaktır? ifadesini kullandı. Ramazan ayının Kocasinan´da en güzel şekilde yaşandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, mahalle iftarlarının, ailelerin komşularıyla birlikte iftar etmesini sağlamanın yanı sıra birbirini görmeyen dostların da buluşmasına vesile olduğunu kaydetti.

İftarda, vatandaşlara hurma, çorba, tavuk sote, pilav, salata ve kemal paşa tatlısından oluşan menüsü ikram edildi. Kocasinan Belediyesi´nin iftar yemekleri damaklarda, ramazan ruhu ise gönüllerde hoş bir tat bıraktı.

Ramazan´ın manevi atmosferini ve coşkusunu 7´den 70´e ilçe sakinlerine yaşatan Kocasinan Belediyesi, iftarın ardından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde sergilenen illüzyonist, kukla gösterisi, ateşbaz, meddah, Hacivat-Karagöz, çığırtkan, ateşbaz, tahtabacak, animasyonlar ve yarışmalarla mahalle sakinlerinden büyük beğeni ve ilgi topladı.

Kocasinan Belediyesi, vatandaşlara Ramazan ayının son gününe kadar eski Ramazanların ruhunu yaşatmaya devam edecek.