Çolakbayrakdar, ?Hedefimiz; 2018 yılında 120 bin ağaç dikmektir?

20.03.2018 13:45:10

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil Kocasinan için Zümrüt Mahallesi´nde öğrencilerle birlikte ağaç dikti.

 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil Kocasinan için Zümrüt Mahallesi´nde öğrencilerle birlikte ağaç dikti. Programda öğrencilerin sevgi seliyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, 2018 yılı içerisinde 120 bin ağaç ve fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. 
Kocasinan Belediyesi tarafından Zümrüt Mahallesi´nde 240 fidanın toprakla buluşturduğu etkinliğe, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın yanı sıra Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Kocasinan Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve mahalle sakinleri katıldı. Öğrenciler ile tek tek sohbet edip, onlarla yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, her hafta ağaç dikme etkinliği düzenlediklerini belirterek, ?Bütün gayretimiz; Kocasinan´ı daha yeşil hale getirmektir. Bu çerçevede ilçemizin dört bir yanında ağaç dikme etkinliğini düzenliyoruz. Etkinliklerimizi öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirirken, haftanın veya günün önemi konularında ise ağaçlandırma çalışmalarımızla taçlandırıyoruz. Bu hafta ise Yaşlılara Saygı Haftasıdır. Yaşlılar bizim baş tacımızdır. Bütün yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu hayırlı ömürler diliyorum? ifadelerini kullandı. 
2017 yılında 100 bin ağacı toprakla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, ?Geçen yıl, 250 bin metrekare üzerinde yeşil alanı vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bu yıl içerisinde ise 120 bin ağacı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Zümrüt Mahallesi Vezirler Caddesi´ndeki yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz ve önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Burada yaptığımız çalışmayla Kuzey Çevre Yolu´ndan başlayarak, Osman Kavuncu Bulvarı´na kadar yeni bir aksı bölgemize kazandırmış olacağız. Yeni yolla birlikte, bu bölgenin hızlı bir şekilde imarlaşmanın önünü açacağını düşünüyoruz. Öte yandan daha yeşil Kocasinan için çevreyi güzelleştirmek adına yapılması gereken ne varsa biz yoğun bir şekilde gayret ediyoruz. Kocasinan´ın daha modern olması için parklar ve yeşillendirme çalışmalarımız aralıksız devam edecektir? şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar´ın, öğrenci ve mahalle sakinleriyle birlikte fidanları toprakla buluşturmasıyla program sona erdi.