Çolakbayrakdar: ?2017 bizim için ilkler yılı?

13.03.2018 16:44:02

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gönüllü Kültür Teşekkülleri´nin yöneticileriyle bir araya gelerek, 2017 yılında yapılan projeleri anlattı.


 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gönüllü Kültür Teşekkülleri´nin yöneticileriyle bir araya gelerek, 2017 yılında yapılan projeleri anlattı. 

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri´nin yöneticilerini Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisinde misafir eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2017 yılında yapılan çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlattı. ?Her mahalleye hizmet götürüyoruz? diyen Başkan Çolakbayrakdar, ?400 bin nüfuslu ilçemiz sakinlerinin belediyemizden istek ve taleplerini öğrenmek için hayata geçirdiğimiz Çözüm Merkezi ile 7/24 saat hizmet ediyoruz. Bir yerde herhangi bir acil yapılması gereken durum söz konusu olduğu zaman, ekibimiz müdahale ediyor. Ayrıca vatandaşlarımızın taleplerini cep telefonundan da takip ediyoruz. Bu belediyecilik açısından yeni bir bakış açısıdır. Taleplerin belirlenmesi ve uygulamanın yapılması noktasında Türkiye´de ilk olan sistemdir. Öte yandan geçtiğimiz yıl, Çözüm Merkezimize 250´yi aşkın sokak hayvanları konusunda talep geldi. Bizlerde ?Küçük Dostlar Ambulansı´nı hizmete sunduk. Buda Kayseri´de birçok hizmetimizde olduğu gibi ilktir? diye konuştu. 

Asfalt şantiyesi hakkında da bilgi veren Başkan Çolakbayrakdar, ?2017 yılında kamu ve özel olmak üzere Kayseri´de en yüksek kapasiteye sahip olan şantiyemizde, teknolojik yapısıyla dünya standartlarında kendi asfaltımızı üretiyoruz.2015 yılında 86 kilometre, 2016 yılında 100 km, 2017 yılında ise 180 km yol yaptık. Daha Yeşil Kocasinan´ için geçen yıl, ilçeye 250 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. 2015 yılında 40 bin metrekare, 2016 yılında 88 bin metrekare olurken, 3 yılda toplam 378 bin metrekare yeşil alanı Kocasinanımıza kazandırdık. Ayrıca mahallelerimizin arasında irili ufaklı her türlü park alanlarımızı yeniledik ve yeni ve farklı parklar yaptık. Parklarımız, 7´den 70´e herkese hitap ediyor? ifadelerini kullandı. 

Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik çalışmalarının vatandaşın refahına ve mutluluğuna katkı sunduğunu belirterek, ?Sosyal odaklı bir hizmet anlayışıyla bölge sakinlerine hizmet veriyoruz. Bunlardan biri olan Sosyal Market projesiyle Kocasinan Bölgesinde yaşamını sürdüren ve bazı kriterlere göre belirlenen vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu projemizde ilklerden birisidir. Ayrıca Kocasinan Gönüllü ile ihtiyaç fazlası ürünleri, ihtiyaç sahiplerinle buluşturuyoruz. Devletimizin şefkat elini hizmetlerimizle vatandaşımıza yansıtıyoruz? şeklinde konuştu. 

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkürleri Başkanı Ahmet Taş ise hizmetlerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar, Gönüllü Kültür Teşekkülleri yöneticilerinin sorularını yanıtladı.