ÇOK YAKIŞTI BE

9.08.2016 09:53:49

Kayseri, Demokrasi ve Şehitler mitingine 230 bin kişilik katılımla ciddi bir rekorun altına imza attı ve Türkiye´ye örnek oldu.

Kayseri´deki Demokrasi ve Şehitler mitinginde katılım rekoru kırıldı. Büyükşehir Belediyesi´nin havadan yaptırdığı çekimler ve tespitler sonucu mitinge yaklaşık 230 bin kişinin katıldığı belirlendi.
Kayseri´deki demokrasi nöbetlerinde en büyük kalabalık 17 Temmuz tarihinde Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelmiş ve yaklaşık 170 bin kişinin nöbete katıldığı tespit edilmişti. Bu rekor Demokrasi ve Şehitler Mitingi´nde kırıldı.
Öğle saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı´na gelmeye başlayan halk akşam saat 17.00´den sonra adeta akın etti. Sıcak havanın da etkisiyle Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne geç gelenlerle birlikte saat 20.00´den itibaren Cumhuriyet Meydanı adeta doldu taştı. Büyükşehir Belediyesi´nce havadan yapılan çekimler ve bu çekimler doğrultusunda yapılan tespitlere göre Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne yaklaşık 230 bin kişi katıldı. Bu da Kayseri´deki her beş kişiden birisinin mitinge katıldığını gösteriyor.



Anahtar Kelimeler: YAKIŞTI