ÇOK KRİTİK OPERASYON

13.02.2017 10:07:05

Gözaltına alınan zanlılar arasında, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu´nun bulunduğu helikopterinin 2009 yılında Kahramanmaraş´ın Göksun İlçesinde düşmesi sırasında Kayseri´de istihbarat müdürü olarak görev yapan ve olayı manüple ettiği gerekçesiyle hakkında so

Yazıcıoğlu ailesi tarafından açılan davalarda, Dinç´in Kahramanmaraş´tan aldığı bilgileri dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Vali Mevlüt Bilici´ye farklı aktardığı, bilgi kirliliği yarattığı ve olayı manüple ettiği ileri sürülmüştü.
GÖZALTINA ALINAN MÜDÜRÜN İFADESİ ALINMIŞTI
Büyük Birlik Partisi´nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan 4 kişinin Kahramanmaraş´ın Göksün ilçesi yakınlarında ölümünün ardından çok farklı iddialar gündeme gelmişti. 25 Mart 2009 tarihindeki kazanın ardından Kayseri´den Türkiye kamuoyuna duyurulan, "Muhsin Yazıcıoğlu´nun ayağı ve kaburgası kırık, hastaneye kaldırılıyor" açıklaması, olayla ilgili kuşkuları güçlendirmişti. Bu bilgiyi Kayseri eski valisi Mevlüt Bilici´ye verdiği öne sürülen dönemin Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında geçtiğimiz günlerde, Kahramanmaraş 2´nci Sulh Ceza Mahkemesi´nde ´görevi kötüye kullanmak´ iddiasıyla dava açıldı. Dava kapsamında Kayseri´de 9´uncu Sulh Ceza Mahkemesinde basına kapalı olarak 4 kişinin talimatla ifadesi alındı. Dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç de 9´uncu Sulh Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıkarak ifade verdi.



Anahtar Kelimeler: KRİTİK OPERASYON