ÇOCUKLARIMIZI KURTARABİLİRİZ

4.01.2016 10:35:00

Madde Bağımlılıları ve Aile Koruma Derneği Başkanı Turhan, ?Aileler çocukları madde bağımlısı ise gizlemeye çalışıyor. Çözüm bu değil. Hep birlikte hareket etmeliyiz? dedi.

 Himaye Madde Bağımlılarını ve Aile Koruma Derneği, hafta sonu kahvaltı programında bir araya gelerek, sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

  Programa, Himaye Madde Bağımlılarını ve Aile Koruma Derneği Başkanı Hülya Turhan, Yazar Güner Dinç Aslan, Sigara Ağırlıklı Madde Bağımlılığı Bilinçlendirme ve Bilgilendirme Uzmanı Leyla Şahin, AK Parti Milletvekili aday adayı Tuba Yörük, dernek yönetimi ve çok sayıda kadın katıldı.

/resimler/2016-1/4/1036113425718.jpg

  Kahvaltı sonrasında kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Turhan, madde bağımlılığının üzerine basılması gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, ?Madde bağımlılığı gerçekten de çok önemli bir konu. Birçoğumuz bunu gizliyoruz, gerçekten de gizleniyor. Önceden bir ailenin eğer engelli bir çocuğu varsa aileler bunları utanarak saklıyordu, şimdi de aile eğer çocuğu madde bağımlısı ise bunu utandığı için gizliyor. Aslında bunu gizleyerek değil de derdimize derman olacak şeyleri arayarak çocuklarımızı kurtara biliriz. Madde bağımlılığının bir talasemi hastalığından, bir kanser hastasından veya da bir engelliden farkı yoktur. Bugün burada bizimle beraber vakit geçiren bayan arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlar her türlü engelin üzerinden gelecek kadar güçlüdürler? dedi.

Konuşmanın ardından uzun uzun sohbet eden bayanlar Yazar Güner Dinç Aslan´ın doğum gününü kutladılar.

Haber: Berna Utaş Utangan