ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN ŞOFÖRLERİ

5.05.2015 10:28:36

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantlarla kutlandı.

 

 

Haftanın önemini anlatmak için açılan stantlarda vatandaşlara trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, polis memurları, jandarma ekipleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Haftanın önemi ile ilgili görüştüğümüz Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan trafik eğitimcisi Yılmaz Ertürk, Ülkemizde mayıs ayının ilk haftası karayolları güvenliği trafik haftası olarak kutlanır. Amaç trafik konusunda ülkemizde farkındalık yaratmaktır. Trafik konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir. Bunun için bizlerde bir sergi açtık. Trafik kuralları ile ilgili vatandaşlarımıza bilgiler veriyoruz. Zaman zaman okullara da giderek çocuklarımızı bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 270 okulda trafik konusunda eğitim verdik. Ağaç yaş iken eğilir sözü çok doğru. Bunun için çocuklarımızdan başlamalıyız. Çocuklarımız geleceğin şoförleri” dedi.

Haber: Berna Utaş  Utangan