"ÇOCUKLARIMIZ TÜRKİYE´DE GEZSİN YETER"

8.12.2015 09:58:38

Batı Trakya Türklerinin yoğunlukla yaşadığı Gümülcüne ve İskeçe Müftüleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ettiler. Ziyarette Batı Trakya´daki çocukların eğitimine ilişkin sorunları olduğunu ifade eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, "Çocukl


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i, Kayseri Müftüsü Şahin Güven ile birlikte Gümülcüne Müftüsü İbrahim Şeref ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ziyaret etti. İl Müftüsü Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın misafiri olarak Türkiye´ye gelen müftülerin ziyaret programlarında sadece Kayseri ile Konya´nın bulunduğunu dile getirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Balkanlarda Osmanlı´nın ayak izlerini sürdüren ekiplersiniz. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Duamızla ve yapabileceğimiz desteklerle inşa ettiğiniz bu yapının üzerine bir şeyler koymaktan bahtiyar oluruz. Ziyaret için Konya ve Kayseri´nin seçilmesinden de mutluluk duyduk" dedi. Belediye olarak fiziki imkanları geliştirirken insana yatırım konusuna da önem verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, bu manada il müftülüğünden gelecek her projeye destek vereceklerini kaydetti.
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de ziyarette Batı Trakya Türklerine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Yunanistan´daki ekonomik krize dikkat çeken Mete, "Ekonomik kriz nedeniyle insanlarımız başka ülkelere çalışmaya gidiyor. Batı Trakya Türkleri olarak Bulgar zulmü, Yunan zulmü altında yaşadık. Bizim şu an en büyük ihtiyacımız eğitim. Çocuklarımız Türkiye´de eğitim alsın istiyoruz. Türkiye sokaklarında gezsin bize yeter diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Gümülcüne ve İskeçe Müftüleri Başkan Çelik´e bir tablo hediye ettiler.