ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİN UMUDU BU PROJE OLDU

1.10.2014 12:05:17

Kocasinan Kaymakamlığının `Hayaller Gerçek Oluyor Projesi` kapsamında Erciyes Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Kocasinan ilçesinde ikamet eden yoksul aileler tüp bebek tedavisinden ücretsiz faydalanabilecek.

Kocasinan Kaymakamlığının `Hayaller Gerçek Oluyor Projesi` kapsamında Erciyes Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Kocasinan ilçesinde ikamet eden yoksul aileler tüp bebek tedavisinden ücretsiz faydalanabilecek.
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen protokol törenine; AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Kudret Doğru, Kocasinan ilçesinde ikamet eden ve tüp bebek tedavisinde faydalanacak aileler katıldı.
Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Baktığımızda evli çiftlerimizin yüzde 10’unda bu problem var. 2003 yılından sonra özellikle Sağlık Bakanlığının tedbirleri almasıyla tüp bebek merkezlerimiz önemli bir yere geldi. Kocasinan Kaymakamlığı ve Erciyes Üniversitesinin almış olduğu bu karar takdire şayan bir durum. İnşallah ailelerimize yardım edeceklerdir" dedi.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise, "Bugün Erciyes Üniversitesi Rektörlüğümüz ile yaptığımız ‘Hayaller Gerçek’ oluyor projesi kapsamında protokol imzaladık. Bizim hazırlamış olduğumuz projeyle Kocasinan ilçesinde en az 3 yıldır yaşayan yoksul vatandaşlarımız faydalanacak. Bütün canlar nesilleri devam ettirmek ister. Bir evde çocuğun olması o evde mutluluğun artmasına vesile olur. İnşallah bu proje ile çocuğu olmayan vatandaşlarımıza bir vesile oluruz diyorum. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ekonomik yoksulluk içindeki vatandaşlarımız vakfa müracaat edecek. Ayrıca 23-40 yaş arasındaki vatandaşlarımız müracaat edebilecek" diye konuştu.
Tüp bebek tedavisinden yararlanacak olan Bilal Demir de, “Uygulamadan memnunum. Kocasinan Kaymakamlığından bize konu ile ilgili bilgi verildi. Bizde başvurumuzu yaptık. Çok mutlu olduk. 7 yıldır çocuk sahibi olmayı bekliyoruz. Maddi durumumuz olmadığı için bu uygulamayı ertelemiştik. Kocasinan Kaymakamlığı böyle bir uygulamasını kabul ettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı.
16 yıldır çocuk sahibi olmayı bekleyen Armağan Tan ise, yapılan uygulamadan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca yıllardır çocuk hasreti çektiğine değinen Tan, geçen sürede çok büyük zorluklar yaşadığını sözlerine ekledi.
Düzenlenen protokol töreninde ayrıca Armağan Tan`ın duygulu anlar yaşaması dikkat çekti.