ÇİRKİN BUNLAR

14.04.2015 10:35:21

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı 87 gündem maddesini görüşmek üzere topladı. 2014 yılı faaliyet raporunun sunulması ile mecliste hareketli saatler yaşandı. Meclis başkanlığını Bekir Yıldız'ın üstlendiği toplantıya, Erciy

 

49'u ek olmak üzere 87 gündem maddesinin ilki olan 2014 yılı faaliyet raporunun meclis üyelerine sunulması sonrası MHP grubu başkanı ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş söz alarak, faaliyet raporunda red oyu kullanacaklarını açıkladı. Dursun Ataş, yerel yönetimlerde değişiklik öngören yasanın kabul edilmesi ile şehir merkezi ile ilçeler arasındaki hizmetlerin aynı olacağı söylentilerinin asılsız çıktığını vurgulayarak, Yeni yasayı bizler umutla bekledik. Yeni yasayla birlikte 16 ilçemize de aynı şeyler söylendi. Kayseri merkezde neler yapıyorsa ilçelere de aynı hizmet gidecek denildi. Tabiî ki önceki yıllarda yapılan hizmetler olmazdı ama bir yılın sonuna geldiğimizde biz bu hizmetleri göremedik. Faaliyet raporunu incelediğimizde Büyükşehir Belediyesi içerisindeki tüm dairelerin tespitleri tam yerinde yapılmış. Şehrin eksiklikleri gözler önüne serilmiş. Yerelde neler yapıldığına baktığımda yerel ile merkez arasındaki farkı görebiliyoruz. Ben Pınarbaşı belediye başkanı olarak benim ilçeme de pek bir şey yapılmadı” diye konuştu.

Şehrin görüntüsü kirleniyor!

Dursun Ataş, şehrin belirli yerlerine trafiği rahatlatmak için yapılan köprülü kavşak ve üst geçitlerin görüntü kirliliğine sebep olduğunu bildirerek, Geçen yıl programa dâhil olan köprülü kavşaklar üst geçitler şu an meydana çıkıyor yavaş yavaş. Trafiği rahatlatmak adına yapılan bu çalışmalar şu an çok büyük görüntü kirliliği oluşturuyor. Belki büyük bir proje bunlar, çok iyi diyerek lanse edilen bu projelerin yerinde ve iyi olduğunu düşünmüyorum ben. Çok çirkin bir görüntü oluşturacağına inanıyorum. Biz de MHP grubu olarak bu maddeye karşı çıkıyoruz, red oyu kullanıyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Yeni encümen üyeleri seçildi!

Ardından Mehmet Savruk 2014 yılı faaliyet raporunun detaylı sunumunu yaptı. MHP'nin itirazlarına rağmen, faaliyet raporunun yer aldığı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Ardından encümen ve komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Encümen üyeliğine Mehmet Savruk, Mehmet Büyükbaş, Metin Mermerkaya, Zekeriye Ergüneş ve Mehmet Keçibaş seçildi. Oylama kapalı olurken, 15 kişilik MHP grubu boş oy kullandı.  Ardından komisyon üyeleri meclis üyelerine sorularak oy birliği ile kabul edildi.

 Haber: Dilek Bolat

 

 



Anahtar Kelimeler: ÇİRKİN BUNLAR