CİNAYETTEN SONRA İLK FATURA MESLEĞİMİZE KESİLDİ!

4.04.2015 12:30:26

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı`na çelenk konulması sonrasında basın açıklaması yapan Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Avukatlar Günü geçen yıl çok tartışmalı ve çetin geçen 30 Mart yerel seçimlerinden sonrasına denk gelmişti. Ka

 

 

Ülkemiz böyle önemli bir seçim sürecinden geçerken, demokrasinin, hukuk devletinin, adil yargının, insan haklarının, özgürlüklerin tartışma konusu olmaktan çıktığı bir ülke olma adına gelişmelerin yaşanıyor. Sıkıntıların asgari düzeye indirildiği günleri görmeyi temenni ettiğini belirten Konaç, Savunma mesleğinin temsilcisi avukatlarımız ve barolarımız adına, Hukuk Devletinin tesisi yolunda verilecek mücadelenin yanında olacağımızı Kayseri Barosuna kayıtlı avukatlarla birlikte ifade etmenin mutluluğu içindeyiz. Yaşı müsait olup ülkemizin yaşadığı tüm seçimleri hatırlayanlar vardır. Bu seçimlerden hiç biri yoktur ki; öncesinde, yapılacak seçimin tarihin en önemli seçimi olduğu vurgusu gerek iktidar, gerekse muhalefet tarafından ifade edilmiş olmasın. Yine bu vurgunun sıkça yapıldığı bir seçimin arifesinde, siyasetin ve çatışmaların sıcak gündemine mahkûm olmuş bir tarihte, mesleğimiz adına onur ve şeref günü olan 5 Nisanı kutluyoruz. Daha iki gün önce şehit edilen ve tüm milletimizi yasa boğan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın acısının tazeliği içimizi yakarken bir kez daha tüm adliye camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cinayetten sonra ilk faturanın mesleğimize kesilmesini kabul etmedikleri şeklinde konuşmasına devam eden Konaç, Takdir edilir ki 5 Nisan, mesleğimizin en önemli günüdür. 5 Nisan, ayrıca mesleğimizin yaşadığı sorunların dillendirilmesi adına bir fırsattır bizler için. Uzun zamandır yasal düzenlemelerle bir kısım sorunlarımızın halli anlamında gelişmeler beklerken, Çağlayan olayından sonra, bir kısım haklarımızın da sorgulanmasını, geriye dönüş anlamındaki açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Olaydan dolayı elbette sorgulanacak birçok zaaf vardır. Biz avukatlar ve Barolar olarak bu öz eleştiriyi yapmaya her zaman hazırız. Kusursuz ve hatasız bir durumdayız demeyiz ve demiyoruz. Adaletin tesisine yardım için var olan avukatların, makul çözüm önerilerine sırt dönmesi ve buna engel olması düşünülemez. Ama bir kısım ifadelerle toplumun gözünde örselenmeyi hak etmediğimizi bir kez daha hatırlatmamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü yürekten kutluyor, saygılar sunuyoruz”.

Haber: Berna Utaş Utangan