ÇİN İŞİ KAYSERİ´DE

22.04.2016 09:29:22

China Homelife Turkey Fuarını tanıtmak için Kayseri´ye gelen Sinerji Fuarcılık, Kayseri Ticaret Odası yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve Kayseri basını ile buluştu.

 

Bu yıl 3. Kez kapılarını açacak olan China Homelife Turkey Fuarı, Sinerji Fuarcılık tarafından 2-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi´nde düzenlenecek. Çin ile Türkiye arasındaki yüzyıllar öncesine dayanan ilişkileri dile getirmek üzere Kayseri Ticaret Odası yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve Kayseri basını ile buluşan Sinerji Fuarcılık yetkilileri, 2016 yılı Çin- Türkiye arasındaki ticari ilişkileri değerlendirdi. Dün Hilton Otel´de düzenlenen basın toplantısında, tarihi İpek Yolu´nun bugünkü durumu ile Kayseri´nin bu ticari alan içerisindeki önemi vurgulandı. China Homelife Turkey fuarı kapsamında düzenlenen Anadolu Alım Heyeti ve GoChina programının da anlatıldığı toplantıda Kayseri´deki profesyoneller İstanbul ve Çin´e davet edildi.

2014 yılından bu yana Türk işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği China Homelife Turkey fuarında bu yıl 800´ü aşkın Çin firmasının tekstil, hazır giyim, kumaş, dekoratif kumaş, gıda ve gıda işleme, ev tekstili, inşaat malzemeleri, ev gereçleri, elektrikli ev aletleri-hırdavat, mobilya, aydınlatma ürünleri, hediyelik eşya, mutfak ve banyo armatürleri başta olmak üzere 50 binin üzerinde ürün görücüye çıkacak. 2015 yılında 330 ikili iş görüşmesi ve toplamda 18.07 milyon dolarlık iş hacmi gerçekleştirilirken bu yıl ikili görüşme sayısının 750´ye çıkması hedefleniyor.

Basın toplantısına katılan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, ?Günümüzde tüm sektörlerle yaşadığımız gelişmelerle rekabetin yoğun şekilde yaşandığı bir ortam doğurmuştur. Bugün artık sadece mal üretip pazara sürmek ve satış yapabilmek başarı elde edebilmek için yeterli olmamaktadır. Çünkü günümüz koşullarında tüketiciler aynı malın alternatifleri ile karşılaşabilmektedir. Yaşadığımız yüzyılda tüm pazarlarda yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabet ortamında pazarlama ve tanıtım çalışmalarının başarısı söz konusudur. İşletmelerce yürütülen pazarlama ve tanıtım aktivitelerinin çok önemli rolü vardır. Ticari ihtisas fuarları bu anlamda hem pazarlama hem de tanıtım yönünden çok önemlidir. Üretici ve tüketicilerin belli zaman diliminde bir arada oldukları Pazar çok önemlidir. İster yurt içi ister yurt dışı fuarlara üreticilerin katılması, kendilerine ve şehirlerine fayda sağlayacaktır. Çin ile gerek ülkemizin gerekse şehrimizin ticaret ilişkilerinin daha üst seviyeye ulaşması gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında ticari ilişkinin önemine ve kültürel paydaşlığa değinen China Homelife Genel Müdürü Gülden Parlak, ?Yaşamakta olduğumuz küresel kriz ortamında ve yükselen piyasaların dünya ekonomisine hâkim olacağı yeni dönemde Türkiye ve Çin daha fazla ticaret yaparak, daha fazla işbirliği yaparak, dünya meselelerine karşılıklı çıkarları gözeten çözümler bularak zenginleşmek zorundadır. İki ülke arasındaki dostluğun gerçek tanığı olan tarihi İpek Yolu´nu yeniden canlandırma projesini hızlandırma gayreti içinde olmalıyız. Böylelikle daha derin ekonomik ilişkilerle ulaşılabilecek, ikili ticaret hacmi de gerçek potansiyeline ulaşabilecektir? şeklinde konuştu.

Çin´in dünya ülkeleri üzerindeki etkinlik alanını giderek genişletmekte olduğunun altını çizen Parlak, Günümüz küresel ekonomisinde, 10.36 trilyon dolarlık Gayri Safi Milli hâsılası ile dünyanın ihracatı en yüksek ve ikinci büyük ekonomisinin Çin olduğunu ve sürdürülebilir büyüme, enerji verimliliği, bilimsel, teknolojik gelişme, verilen teşvikler ile ülkedeki eyaletler arası farklılıkların azaltılması temalarını ön plana çıkarmakta olduğunu belirtti.

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ