ÇİMSA SPONSORLUĞUNDA RAPORLAR AÇIKLANDI

6.12.2016 09:53:23

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Çimsa´nın ana sponsorluğu ve Deloitte Türkiye´nin derecelendirme ve raporlama desteği ile yürütülen CDP Türkiye 2016 İklim Değişikliği Programı Raporu açıklandı. Rapor, 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Zo

 Etkinlik CDP Başkanı Paul Dickinson´ın yer aldığı video mesaj ile başladı. Ardından Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay açılış konuşmasını yaptı. Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay açılış konşmasında, ?Bağımsız, uluslararası bir kuruluş olan CDP, on yıldan fazla süredir iklim değişikliği ile mücadele ederek, şirketlerin sera gazı emisyonları, enerji kullanımları ve iklim değişikliği risklerine yönelik çalışmalarını raporluyor ve toplumsal farkındalığı artırıyor. Yapılan bu ölçümler ve şeffaf raporlama süreçleri sayesinde şirketler karbon yönetiminde ve iklim değişikliği risklerinden kendilerini korumada daha başarılı oluyorlar. Biz de Çimsa olarak CDP´yi desteklemenin toplumumuz ve ülkemize katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz? dedi.
CDP Türkiye 2016 İklim Değişikliği Raporu, CDP´ye Türkiye´den dahil olan 50 şirketin verdikleri yanıtların analizini içeriyor. Dünyada CDP´ye yanıt veren ve iklim değişikliği ile mücadelede başı çeken 193 şirketin yer aldığı ?CDP Küresel A Listesi´ içerisinde bu sene Türkiye´den Arçelik ve Garanti Bankası etkinlik sırasında liderlik ödüllerini teslim aldı. CDP Türkiye İklim Liderleri Ödülleri?ne ise Brisa, Coca-Cola İçecek, Çimsa, Ekoten Tekstil, Migros, Pınar Süt ve Tofaş firmaları layık görüldü.
Harvard Business Review tarafından dünyanın en güçlü yeşil Sivil Toplum Kuruluşu olarak tanınan CDP, iklim değişikliği konusunda özel sektörün sorumluluk alması gerekliliğine inanıyor ve bu sorumluluğu yerine getirmelerini teşvik etmek amacıyla iklim değişikliği politikaları ve suya yönelik stratejilerini şeffaf bir şekilde açıklayabilecekleri bir platform sunuyor.
(Kurum Bülteni)