ÇİLE GÜNLERİ

3.12.2019 17:49:00

Sivasspor ve Beşiktaş karşısında alınan farklı yenilgiler, yönetim belirsizliği, takımın ligde sergilediği kötü futbol ve oyuncular arasındaki yaprak dökümü taraftarı umutsuzluğa sürüklüyor

Süper Lig'in dibine demir atan İstikbal Mobilya Kayserispor taraftarı kâbusu yaşıyor. D. G. Sivasspor ve Beşiktaş karşısında alınan farklı yenilgiler, yönetim belirsizliği, takımın ligde sergilediği kötü futbol ve oyuncular arasındaki yaprak dökümü taraftarı umutsuzluğa sürüklüyor

Kâbus gibi üç hafta...

Son olarak deplasmanda oynadığı maçta Beşiktaş'a 4-1 gibi farklı bir skor ile mağlup olurken oynadığı futbol ile tam anlamıyla hayâl kırıklığı yaşatan İstikbal Mobilya Kayserispor,  ligin dibine demir atmış durumda. Geride kalan 13 hafta sonunda sadece 1 galibiyet ve 4 beraberlik alabilen Sarı-Kırmızılı temsilcimiz 7 puan ile son sırada bulunuyor. Küme düşme hattı ile arasında 5 puan fark bulunan temsilcimizin özellikle son haftalarda ortaya koyduğu kötü futbol ise taratarın umudunu teketiyor. İstikbal Mobilya Kayserispor, sahaya çıktığı son 3 maçta tam 10 gol yerken rakip filelere sadece 3 gol gönderebildi ve puan yüzü göremedi. 

Yaprak dökümü başladı

Sahada bekleneni veremeyen İstikbal Mobilya Kayserispor'un oyuncu bazında yaşadığı sorunlarda çile günleri yaşanmasının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Oyuncuların alacaklarının ödenmemiş olması sıkıntıların ana kaynağını oluşturuyor. Beşiktaş maçı sonrasında Emanuel Adebayor'un takımdan ayrılmasının yanı sıra 5-6 oyuncunun daha alacakları nedeniyle federasyona başvurduğu biliniyor. Eski oyuncuların alacakları nedeniyle dosyalarını işleme koyması ile birlikte ara tranfserde tranfser tahtasının kapanma tehlikesi ise çok yakın bir risk olarak camianın önünde bulunuyor. 

Yönetim belirsizliği...

Hem sahada hemde oyuncu anlamında büyük sıkıntılar yaşayan İstikbal Mobilya Kayserispor'da yönetim anlamında da kötü günler devam ediyor. Berna Gözbaşı'nın başkanlığında yola devam eden Sarı-Kırmızılı takım beklediği kongreyi geçtiğimiz hafta yapamamıştı. Kongrenin buhaftaya kalmasının ardından çalışmalar devam ediyor. Yönetim listesi bir türlü şekillenmezken, bu liste için birçok insanın devreye girmesi farklı arayışlar içerisinde olması ise taraftarı endişelendiren en önemli faktörlerden biri olarak ön palana çıkıyor. Kayserispor, Pazartesi günü sahasında Çaykur Rizespor ile son dörece önemli bir maça çıkacak. 



Anahtar Kelimeler: GÜNLERİ