CİLDİNİZİ TANIYOR MUSUNUZ?

20.04.2015 10:41:11

Meltem Zenger Eczanesi'nde düzenlenen ‘Uzman Günleri' kapsamında yapılan ücretsiz saç ve cilt analizi yoğun ilgi gördü.

Meltem Zenger Eczanesi'nde düzenlenen ‘Uzman Günleri' kapsamında yapılan ücretsiz saç ve cilt analizi yoğun ilgi gördü.

  Gültepe Mahallesi'nde bulunan Meltem Zenger Eczanesi'nde hastaların saçları ve cildi için kullanacağı ürünleri belirlemeden önce cilt ve saç yapısını tanıtmak ve o doğrultuda ürün önermek için ücretsiz analiz yapıldı. Hastalar cilt analizi yaparken çocuklar da onlar için kurulan masada resim yaparak eğlendi.

Bu uygulamanın her ay yapılacağını belirten Saç ve Cilt Analizi Uzmanı Emine Uğur, Ayda bir kez uzman günleri düzenliyoruz. Hastanın saçında ve cildindeki problemleri tespit edip ürünler öneriyoruz. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle yüzdeki lekelerde artış gözlemliyoruz. Bunun için de özellikle cilt tipine uygun koruyucu güneş kremi kullanılmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Cilt için kullanılan ürünlerin her yerden alınmaması gerektiğini vurgulayan Eczacı Meltem Zenger ise,  Marketlerde ve alış veriş merkezlerinde satılan ürünlerin çoğu kimyasal içerikli kozmetik ürünlerdir. Eczanelerde satılan ürünler ise dermokozmetik ürünlerdir. Yani kimyasal içeriği olmayan bitkisel ürünlerdir. Eczanedeki ürünlerin hepsinin Sağlık Bakanlığı tarafından denetimi yapılmaktadır. O yüzden böyle ürünlerin marketlerden değil de eczanelerden alınması en sağlıklı ve en güvenilir yoldur” dedi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: CİLDİNİZİ TANIYOR MUSUNUZ?