CHP TANITTI

9.03.2015 10:54:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi milletvekili aday adaylarını görkemli bir törenle tanıttı. CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, devrimci arkadaşlarının hesabını bu seçimde sandıktan çıkacak sonuçla soracaklarını belirtti.

 

CHP 22 isimden oluşan milletvekili aday adaylarını Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirdikleri törenle tanıttı. Bir bayram havasında geçen toplantıya katılımın yoğun olduğu gözlenirken, partililer aday adaylarını yalnız bırakmadı. 21 Mart'ta düzenlenecek olan eğilim yoklaması öncesi İl Başkanı Mustafa Ayan iktidar partisine sert sözlerle yüklendi. İktidar partisinin halkı kandırdığını öne süren ayan, İnsanlığımız yok edilirken, ekonomi tavan yapmışken hala beyefendiler ve yandaşları zavallı halkımızı kandırmaya, yalan söylemeye devam ediyorlar. Buna artık bir dur diyeceğiz. Bu bizim işimiz. Bu bizim hedefimiz” dedi.

Kayseri'de yalnızca bir olan milletvekili sayılarını üçe dörde çıkartmanın hayal olmadığını belirten Ayan, Vatandaşlarımız sokakta artık bize AKP'den bıktıklarını söylüyorlar. Hepimiz yok edilmeye çalışılan kardeşliğimiz için, Türkiye'mizin dünyadaki itibarını yeniden kazanmak, gençlerimizin ölmemesi öldürülmemesi, kadınlarımızın erkek egemen anlayışıyla ötelenmemesi itelenmemesi,16 yaşındaki genç yavrularımızın siyaset yapanlara hakaret etti diye mahkeme kapılarında süründürülmemesi, bozulmuş sinirlerimizin, bozulmuş ekmeğimizin, değerini bulmayan alın terimizin ve kanı yerde kalmaması adına devrimci kardeşlerimizin hesabını soracağız. Bizim yüreğimizde insan sevgisi tam ortadadır. Dini, dili, ırkı, milliyeti fark etmez. Önemli olan öncelikle insan olmasıdır. İçimizdeki sevgi bu anlamda, bu manadadır” ifadelerinde bulundu.

22 ismin vekil aday adaylıgğı için başvurduğunu söyleyen Ayan, Arkadaşımız aday adayı olarak karşımızdılar. Çok kaliteli, çok seviyeli, çok aklı başında partimize yakışır yoldaşlarımız ellerini taşın altına sokmaya hazırlar. Bizimle bu yolda yürümeye hazırlar. Aday adaylığı için başvurdular. Bugün onları hem size, hem de Kayserili vatandaşlarımıza tanıtmayı planladık. Kendilerine teşekkür ediyorum, yollarının açık olmasını diliyorum. Ama as olan yola çıkmış kardeşlerimizin arkasında dura bilmektir. Esas olan ben adayım diye bayrağı eline alıp çıkan yiğit kardeşlerimizin arkasında sonuna kadar durabilmektir. Bu inanç bizde var. Bu inanç Cumhuriyet Halk Partisinde var. Bu inanç 91 yıldır bizim kanımızda dolaşıyor zaten” şeklinde konuştu.

CHP'den aday adaylığı için başvuranlar 3 kategoride inceleniyor. Birinci gurup Kayseri'de 21 Mart'ta yapılacak olan eğilim yoklamasına katılanlar, ikinci grup tüm Türkiye'de merkez kontenjanı içerisinde yer alanlar ve yalnızca Kayseri'den merkez kontenjanını seçenler. Aday adaylarının isimleri ise şu şekilde:

1-      Çetin Arık

2-      Ali Paşa Tan

3-      Ayhan Gülsoy

4-      Mesut Ay

5-      Ertuğrul Gönenç

6-      Mehmet Asan

7-      Tülin Temel

8-      Mustafa Aslan

9-      Abit Kemal Nakipoğlu

10-  Zeki Gümüş

11-  Aşkın Genç

12-  Mustafa Utku Sarı

13-  N. Sevgi Yalçın

14-  Feyzullah Keskin

15-  Şevki Kulkuloğlu

16-  Bahri Küpeli

17-  Figen Alçı

18-  Ziya Alp Köse

19-  Türker Tok

20-  Gül Soldan

21-  Oktay Bulduk

22-  H. İbrahim Yolcu

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 

 



Anahtar Kelimeler: CHP TANITTI