CHP MİTİNGİ İKTİDARI MÜJDELEDİ

5.05.2015 10:18:53

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Çetin Arık, hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılı ile yapılan mitingi değerlendirdi. Tüm olumsuzluklara rağmen Kayseri halkının Cumhuriyet Meydanı'nı doldurduğunu hatırlatan Arık, Bu coşku,

 

 

CHP Milletvekili Çetin Arık, hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'de yoğun yağmur altında gerçekleştirdiği mitingi değerlendirdi. Miting alanında coşku ve inanç dolu bir kitlenin olduğunu vurgulayan Arık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'den memnun ayrıldığını ve 3 milletvekili istediğini ifade etti. Arık, Sabah saatlerinde başlayan yağmura rağmen, hiçbir taşıma yapılmaksızın halkımızın coşku ve inançla Cumhuriyet Meydanı'nı doldurması Sayın Genel Başkanımızın Kayseri'den son derece memnun ayrılmasına neden oldu” dedi. Kayseri halkına teşekkür eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Sayın Genel Başkanımız Kayseri'den çok önemli mesajlar verdi. Örneğin her fırsatta din istismarcılığına soyunan iktidar partisi ve yandaşlarının, ‘CHP, imam hatipleri kapatılacak' yalanına Genel Başkanımız Kayseri'den yanıt verdi. Biz hiçbir zaman din karşıtı olmadık. Biz dini siyasete alet eden, din tüccarlarına karşısında olduk ve karşısında olmaya da devam edeceğiz. Altını çizmek istiyorum ki, bizim sorunumuz dindarlar değil, yaptıklarıyla dine de zarar veren din tüccarlarıdır. Bunu herkes böyle bilsin. Sayın Genel Başkanımızın kentimizde , ‘CHP iktidarında kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız. Kimsenin inancını siyasete malzeme yapmayacağız. Kimsenin yaşam tarzını siyaset malzemesi yapmayacağız. Bizim inancımıza göre insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır' diyerek bu konudaki politikamızı net bir şekilde açıkladı. Ve imam hatiplerin kapatılmayacağı sözünü verdi” dedi.

KAMYONCULARA SÖZ VERMİŞTİK!

Geçtiğimiz hafta kamyoncu esnafının eylemleri sonrasında kamyoncularla bir araya geldiğini hatırlatan Arık, kamyoncu esnafına verdikleri söz doğrultusunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kürsüden kamyoncuların sorunlarını dile getirdiği belirtti. CHP iktidarın da bu sorunların çözüme kavuşacağını belirten Arık, Biz halk için siyaset yapmak üzere yola çıktık. Biz halkımızın sorunlarını ve sorunların çözümlerini biliyoruz. Seçim bildirgemizde de bu konuları Türkiye'nin gündemine taşıdık. Şimdi halkımızdan bu sorunları çözmek için yetki istiyoruz. Bize yetki verdikleri zaman yaşanacak bir Türkiye'nin temelleri atılacak” şeklinde konuştu.

Halkın coşku ve inancını AKP yandaşlarının panik halinde CHP Kayseri mitingini eleştirmeye katlığını ifade eden Arık, Bu coşku, bu inanç halkımızın CHP'nin projelerini benimsediğini gösterdi.  Kayseri mitingi Türkiye'ye CHP iktidarını müjdeledi” dedi.