CHP`DEN ÇOK SERT ÇIKIŞ!

14.01.2015 11:02:05

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, 17, 24 Aralık tarihlerinde astıkları ‘yolsuzluk haftası pankartı' nedeniyle Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye çağırıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Ayan, ‘Taşlar bağlı itler ortalıkta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, 17, 24 Aralık tarihlerinde astıkları ‘yolsuzluk haftası pankartı’ nedeniyle Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye çağırıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Ayan, ‘Taşlar bağlı itler ortalıkta dolaşıyor’ diyerek AKP hükümetine tepki gösterdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, İl Binası’nda yaptığı basın açıklamasında, AKP Hükümetine ağır ithamlarda bulundu. Ülkede hukuk kalmadı diyen Ayan, ‘Suç ve suçlu bulunuyor, müşteki aranıyor’ dedi.

 

“Seçim hazırlıkları başladı”

 

2015 Genel Seçimleri’ne hazırlanmaya başladıklarını ifade eden Ayan, “Partimizi 2015 Genel Seçimleri’ne hazırlamaya başladık. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacağı ve yaşadığı birçok engel olacaktır. Bunlara hazırlıklıyız. Zaten o devrimci ruhumuz, o Sakarya’da, Dumlupınar’da o yedi düvele kafa tutan o yiğit ruhumuz bizim içimizde var. Devleti nasıl kurup bu noktaya getirdiysek o zihniyet, bugünkü Kuvayi Milliye ruhu bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin var olması için devam edecek. Atatürk’ün kurduğu ve şu anda ayakta kalan tek kurum olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin dünya var oldukça, Anadolu’da yaşayan tüm halkların kardeşliğinin ön planda tutulduğu, tüm insanların el ele omuz omuza olduğu bir kardeşlik duygusu ile yaşatacağına kimsenin şüphesi olmasın. 2015 Genel Seçimleri’ne bu duygularla hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Sahada bizi destekleyen herkesin arkasındayız”

 

CHP Kayseri teşkilatı hakkında bilgi veren ayan, “Örgülerimiz ayakta, tek tük rötuşlar yapıyoruz. İstifa eden 2 ilçe başkanı kardeşimiz var. Bunların yerlerine atamaları yapılıyor. Tüzüğümüz gereği seçim yapılması gereken yerlerde seçim, atama yapılması gereken yerlerde atama yapmaya devam ediyoruz. Boşluklarımızı dolduruyoruz. Üyelerimizin daha aktif hale gelmesi için kapımızı sonuna kadar açtık. Parti gönüllülerimize çalışmaları için istedikleri her türlü olanağı tanıyacağız. Aday adaylarımızın henüz daha, adaylık yarışı başlamadan, alana çıkıp yarışmalarında sonuna kadar arkalarındayız. Ön seçim kararı olduğu zaman tarafsızlığımızı ve desteğimizi onlardan çekeceğiz. Şu anda her kim alana çıkıp ben partim adına, halkı uyandırma adına çalışacağım diyorsa onun sonuna kadar maddi ve manevi olarak arkasındayız” ifadelerinde bulundu.

 

“Savcılar hukuk arar olmaktan uzaklaştırıldılar”

‘Taşlar bağlı itler ortalıkta dolaşıyor’ diyen Mustafa Ayan, “Bildiğiniz gibi 17, 24 Aralık haftası hırsızlar haftası. AKP’nin Türkiye’mize sunduğu bir bayram. Milli ve dini bayramlarımız dışında birde hırsızları anma bayramımız oldu. Yavuz hırsız misali nedense hep de öne çıkıyorlar. Hırsız var demek artık Türkiye’de suç. Hırsızın peşinden koşmak suç olmuş. Taşlar bağlı itler ortalıkta dolaşıyor. Bu kadar acımasız bir sistem içerisindeyiz.  Hukuk peşimizde. Ağır konuşacağım ama dokunmazlığım yok, bunları milletvekili arkadaşlarım söylesin. Cumhuriyet’in savcıları artık devletin ve milletin hukukunu arar olmaktan uzaklaştırıldılar, baskılarla. Başka şeylerin peşinden koşuyorlar” dedi.

“Hukukta, hakaret şikâyete tabidir ama…”

 

Ayan Türkiye’de her şeyin tersine döndüğünü vurgulayarak, “Bir pankart açtık Genel merkez ve Genel başkanımın isteği üzerine hırsızlar haftasında. Biz sabaha karşı evlerimizden alınmaya hazırdık. Lütfedildi ifade vermeye Emniyet Müdürlüğü’ne çağırıldık. Hakaret etmişiz. Çok ilginç bir şey bu, müştekilerin açık kimlik ve adres iletişim bilgilerinin tespiti isteniyor. Bu Cumhuriyet Savcısı’nın bir talebi. Yani müştekiler her kimse onların tespiti isteniyor.  Hukukta, hakaret şikâyete tabidir. Birisi şikâyet eder adını kimliğini koyar, şu kişi bana hakaret etti der, savcıda hakaret edeni yani suçluyu bulur. Türkiye’de her şey tersine döndü. Suç ve suçlu bulunuyor, müşteki aranıyor. Türkiye’deki hukukun geldiği noktaya bakın. Yani bir hakaret var, hakaret kime yapılmışsa onu bulun diyor” diye konuştu.

 

“2015’te iktidara gelip hesap soracağız”

 

 

Perşembe günü ifade vermeye gideceklerini söyleyen Ayan şu şekilde konuşmasını sürdürdü:

“Hırsızlar şimdi Türkiye’nin yüksek rakımlı yerlerindeler. Herkesin de adresi ve kimliği belli. Biz sonuna kadar doğrunu peşinde olacağız. Biz inandığımızdan geri atmayacağız. Bizim hapishanelerde 3 gün yatmamız, tekme tokat yememiz umurumuzda olamaz. Bu inancın partisiyiz. Perşembe günü Emniyet Müdürlüğü’ne gidip ifademizi vereceğiz. Doğruları anlatmaya çalışacağız. Hiçbir kurumun Cumhuriyet adına kalmadığı, talan edildiği Türkiye Cumhuriyeti’nde tek ayakta kalan kurumu CHP, güzellikleri bu ülkede yaşatmaya devam edeceğiz. Kimsi bizi yıldıramaz. 2015’te iktidara geleceğiz, tüm bunların hesabını soracağız.”

Haber: Dilek Bolat