CHP KONGREDE SANDALYELERİ SABİTLESİN

1.09.2014 10:45:32

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın düzenlediği İl Danışma Meclisi`nde CHP`ye yapılacak olan kongrede `Sandalyeleri sabitleyin` tavsiyesinde bulunarak, "Belki kendilerini tutamıyor olabilirler, ayrılık tohumla

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İl Danışma Meclisi`nde yaptığı konuşmasında, "10 Ağustos’ta Kayseri’nin Türkiye siyaseti adına koymuş olduğu başarıdan dolayı teşkilatlarımızı tebrik ediyorum. Devir teslim töreninde 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği nezaket, bütün dünyaya örnek olacak nezakettir.
Bütün seçimlerde bir ayrılık noktası aramaya dönük gayretler vardır. Bu ayrılığı oluşturamayanlar, başkalarının oluşturduğu fitneden medet ummaktadırlar. Muhalefeti daha farklı bir sorumluluğa davet ediyorum. Muhalefet titreyerek kendine dönmeli ve yeni şeyler ortaya koymalı" dedi.
CHP`ye yapılacak kongre için tavsiyede bulunan Yıldız, "Biz bir kongre yaptık. CHP’ye kongrede bir şey tavsiye ediyorum. AK Parti gibi bir kongre yapamazlar ama uçuşan sandalyeler görmek istemiyoruz. Sandalyeleri sabitlesinler. Biz böyle bir manzara görmek istemiyoruz. Vatandaşımız da görmek istemiyor. Artık Türkiye’nin oluşturduğu istikrara yakışacak bir davranışta bulunmak lazım. Belki kendilerini tutamıyor olabilirler, ayrılık tohumları sandalye fırlatmaya kadar gidebilir. Sandalyeleri sabitlesinler, bunu tavsiye ediyorum" ifadesinde bulundu.

 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLER GÜNÜ, KAYSERİ’DE COŞKUYLA KUTLANDI.

 Kayseri’deki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 Atatürk Anıtı’ndaki ilk programın ardından, Valilik makamında, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tebrikleri kabul etti.

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü coşkusu Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde düzenlenen törenle devam etti. Tören alanına gelişte üstü açık askeri araca binen Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çocuklarıyla birlikte ellerinde Türk Bayraklarıyla bayram coşkusunu yaşamaya gelen halkı selamlayarak, bayramlarını tebrik etti.

 Askeri ve mülki erkanın da hazır bulunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ozan TÜLÜCE ve Melikgazi Besime Özderici Ortaokulu Rehber Öğretmeni Tuğba Erdem’in günün anlam ve önemini belirten şiirleri ile Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde yapılan geçit töreni ilgiyle izlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, bayrak ve flamaların, muharip gazilerin ve askeri araçların geçit töreni sırasında yaşanan coşkuya vatandaşlar alkışlarıyla eşlik etti.

 Vali Orhan Düzgün, programın sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram coşkusunu halkla birlikte yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl 92.’sini kutluyoruz. Yaklaşık bin yıl kadar önce Anadolu toprakları Türk yurdu oldu. Ama bildiğiniz gibi 20. Yüzyılın başlarında Türkleri Anadolu’da çok dar bir yere hapsetmek için batıdan saldırılar oldu. Ama bu zaferle birlikte Anadolu topraklarının Türk yurdu olduğu kanıtlanmıştır. Biz de ulus olarak Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda önemli bir adım olan 30 Ağustosu her yıl görkemli törenlerle kutluyoruz. Bu zaferi milletimize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere gazilerimizi şükranla, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. İnşallah bundan sonra da Anadolu toprakları ilelebet Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir. Bu duygularla bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”