CHP Kayseri İl Başkanı Ümit ÖZER Tıp Bayramını kutladı

14.03.2020 13:53:00

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit ÖZER yazılı basın açıklamasında bulundu.

Ülkemizde her yıl 14 Mart ve devam eden haftada yaklaşık 100 yıldır kutlanan, tarihi modern tıp eğitiminin başlamasına dayanan Tıp Bayramı, günümüzde iktidarın uyguladığı “karlılık ve verimlilik” politikasıyla kutlanamaz hale gelmiş, kutlama bir yana, bu haftada tıp camiasının sıkıntılarının gündeme getirildiği bir hafta halini almıştır.

Ülkemizde artık hastaneler, “Şehir Hastaneleri” adını alarak özel şirketlere devredilmiş “hasta sayısı garantili” olarak özel şirketlerden kiralanmış, “hasta sayılarına ulaşılamaması” durumunda ise devlet bütçesinde ağır bir yük olarak yerini almıştır.

Hastanelerin verimlilik ve karlılık esasına dayanmasının bir sonucu da, sosyal devlet ilkesi gereği ücretsiz sunulması gereken sağlık hizmetinin yüksek ücretlerle sunulması, bir çok vatandaşın, şehir hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih etmesidir. Bu durum şehir hastanelerinin, sadece devlet bütçesinde ağır bir yük olmadığını, vatandaşın kesesine de yara olarak yansıdığını göstermektedir.

Sağlıkta dönüşüm politikası adı altında getirilen bu sistemin zararları bu kadar değil tabiki…

Tıp çalışanlarının özlük haklarını zedeleyen, güvencesini ortadan kaldırıp tıp çalışanlarını adeta sahipsiz bırakan bu sistem, tıp çalışanlarına uygulanan şiddeti de tetikleyen en önemli faktördür.

İlimiz Kayseri’de de 2018 yılında açılan sunduğu sağlık hizmetinden çok çevresindeki “yandaş” kesime ihale edilen dükkanlarıyla, içindeki tartışmalı eczaneleri ile ve en önemlisi ise rant ve ulaşım sorunları ile gündeme gelen Kayseri Şehir Hastanesi sağlık sorunlarını çözmekte yetersiz kalmış, sorunların başı haline gelmiştir.

Tüm dünyayı kasıp kavuran “korona virüsü”nün ülkemizde de gündem haline geldiği, vatandaşlarımızın sağlıkları ile ilgili olarak tedirgin olduğu bugünlerde, sağlıklı yaşam hakkının tüm bireylere eşit şekilde sağlanması için tıp camiasının hak ettiği değere, özlük haklarına kavuşması gerekmektedir.

Evrensel Liderimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi “Devlet durumunda bulunan siyasal kuruluşların en birinci görevi, ulusun sağlıklı kalması için gerekli yaşam koşullarını gerçekleştirmektir.”

Şiddetsiz bir sağlık dünyası ile ücretsiz sağlık hizmeti hakkı sunulmasını temenni ediyor, bu temenninin gerçekleşmesi için en büyük ve önemli sorumlulukların yerine getirilmesinin takipçisinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bildiriyor, tüm tıp camiasının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutluyoruz.

Tüm ülkemize sağlıklı ve huzurlu günler dilerim…



Anahtar Kelimeler: Kayseri Başkanı Bayramını kutladı