ÇETİN TOPUZ´UN CEZASI NE OLACAK

10.07.2017 11:07:44

İl Hakem Kurulu hakkında en önemli iddia Başkan Çetin Topuz´un başkanlık için gereken şartları taşımadığı.

 

İl Hakem Kurulu hakkında en önemli iddia Başkan Çetin Topuz´un başkanlık için gereken şartları taşımadığı. MHK´nin İl Hakem Kurul başkan ve üyelerinin niteliklerini belirttiği 15. maddenin d bendinde ifade çok açık. Madde de futbol disiplin talimatı uyarınca bir defada 45, toplamda 90 gün ve daha fazla ceza almamış olması gerekir ifadesi yer alıyor. Ancak, Çetin Topuz, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu´nun (PFDK) 25.06.2009 tarih ve 90 sayılı toplantısında 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. O toplantıda Çetin Topuz ile ilgili olarak çıkan karar ise kısaca şöyle: ´´Belediye Vanspor- Eyüpspor 2. Lig yükselme grubu maçının hakemi Çetin Topuz, eksik rapor düzenlemek suretiyle görevini ihmal etmesinden dolayı neticeden ve takdiren 45 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına...´´ Bu durumun MHK´ya bazı üyeler tarafından dilekçe ile bildirildiği ancak Kayseri´den birilerinin devreye girmesi ile konun üzerinin kapatıldığı ise asıl büyük iddia. Hakemlerin bu durumdan rahatsız olması ise oldukça normal.

 

YENİLİR YUTURULUR GİBİ DEĞİL

Yaşanan gelişmeler ve klasmana teklif edilen isimler nedeniyle camia içinde büyük bir kırılma olduğu biliniyor. Durumdan şikayetçi olan birçok hakem olmasına rağmen korkusundan sesini çıkaramadığı iddia ediliyor. Zira, sosyal medyadan dahi en küçük eleştiride bulunan hakemin anında savunması isteniyor. Muhalefete kesinlikle taviz verilmiyor. Haksızlıklar karşısında sesini yükseltenler klasmana teklif edilmediği gibi savunmas alınıyor. Ancak, geçtiğimiz günlerde bunun tersi bir durum yaşandı. Kayseri Bölgesi hakemlerinden biri haksızlıklara daha fazla dayanamayarak hakemliği bırakırken, sosyal medya hesaplarından dile getirilen eliştirilerin tamamını kaleme alarak bir anlamda  sesini çıkaramayanların sesi oldu. Bu açıklamalar son dönemin en çok konuşulan iddiaları oldu.

 

BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

Hakkı olduğu halde klasmana teklif edilmeyen birçok isim hakemliği bırakıyor. Bazıları haklarını mahkemede aramaya hazırlanıyor. Kayseri hakemliği için bu durum belkide Türkiye hakemlik tarihinde ilk olacak. Ancak iddialar bununlada sınırlı değil. En önemli iddialarından biri ise ismi FETÖ terör örgütü ile anılan bazı eski hakem ve gözlemcilerin Kayseri hakemlerinin her etkinliğinde yer alması. Bu durum camia içinde derin bir çatlak oluştururken, karar alınırken bu isimlerin etkin rol oynadığı dile getiriliyor. Ayrıca yardımcı hakemliğe 1. sıradan teklif ettikleri bir hakemin 2300 metrede koşuyu bırakmasına rağmen 2800 yazıldığı, yönetime yakın olmayan hakemlere maç verilmediği ve klasmana önerilmediği bu nedenle camianın yönetim yanlısı ve muhalifler olarak  adlandırıldığı ise iddialar arasında yerini almış durumda. (Haber: Erhan KAN)

/resimler/2017-7/10/1109451308423.jpg



Anahtar Kelimeler: ÇETİN TOPUZ CEZASI OLACAK